search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:06
MENU CLOSE

Κλείνουν τα δικαστήρια στον Βόλο μετά από κρούσμα σε δικαστικό υπάλληλο

05.10.2020 15:24
Κλείνουν τα δικαστήρια στον Βόλο μετά από κρούσμα σε δικαστικό υπάλληλο - Media

 

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου τα Δικαστήρια του Βόλου για να πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλους τους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου, μετά την εμφάνιση φερόμενου κρούσματος σε υπάλληλο και σύμφωνα με απόφαση, του προέδρου Πρωτοδικών Βόλου Δημήτριου Βασιλόπουλου.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο πρόεδρος Πρωτοδικών στην απόφασή του, που εκδόθηκε αργά το μεσημέρι, λαμβάνει υπόψη την από 5-10-2020 επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, σύμφωνα με την οποία ενημέρωσε ότι υπάλληλος του Πταισματοδικείου Βόλου βρέθηκε θετική στον covid-19, μετά την λήψη επιχρίσματος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ασφαλούς λειτουργίας των Δικαστηρίων της πόλης του Βόλου, αποφασίζει:

Α) Την αναστολή λειτουργίας των εργασιών του Πρωτοδικείου Βόλου, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, του Ειρηνοδικείου Βόλου και του Πταισματοδικείου Βόλου κατά τις ημέρες Τρίτη 6/10/2020 και Τετάρτη 7/10/2020 για να πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλους τους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου.

Β) Ως αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του Δικαστηρίου ενόψει της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 τα υγειονομικά μέτρα που προβλέφθηκαν στην από 8/9/2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημοσίας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και του αρ. πρωτ. οικ. ΥΓ56 από 2-10-2020 έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας, ή ασπίδας προστασίας προσώπου, από τους δικαστές, εισαγγελείς, γραμματείς, συνηγόρους, διαδίκους και λοιπούς παρισταμένους εντός των χώρων των δικαστηρίων.

Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας ή ασπίδας προστασίας προσώπου από τους δικαστές, εισαγγελείς, γραμματείς, συνηγόρους, διαδίκους και λοιπούς παρισταμένους εντός των δικαστικών αιθουσών (ακροατηρίων)
Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους τους εισερχόμενους εντός του δικαστικού μεγάρου.

Είσοδος ενός-ενός ατόμου και τήρηση απόστασης 1,5 μ. μεταξύ τους, σε όλους τους χώρους του δικαστικού μεγάρου.

Χρησιμοποίηση απολυμαντικού χεριών που βρίσκεται σε κάθε όροφο και στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου Βόλου, εντός αιθουσών και εν γένει περίκλειστων χώρων αποφυγή του συνωστισμού (ανώτατο όριο εισερχομένων εντός αιθουσών ένα άτομο σε 10 m2.

Η απόφαση ισχύει σε ό,τι αφορά το Β’ σκέλος της από 16/9/2020 έως και 31/10/2020.

Τρεις διαφορετικές απόψεις

Σύμφωνα με την υπεύθυνη των δειγματοληπτικών ελέγχων για κορωνοϊό, Ιωάννα Παπαδημητρίου, η υπάλληλος ενημερώθηκε από τα κεντρικά του ΕΟΔΥ στην Αθήνα, ότι βρέθηκε θετική στον covid-19, ωστόσο ο ΕΟΔΥ Θεσσαλίας δεν την δίνει θετική.
Επίσης σε τεστ που έγινε σε ιδιωτική κλινική σήμερα το πρωί, η γυναίκα που είναι υπάλληλος υπηρεσίας των Δικαστηρίων, βρέθηκε αρνητική στον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με την κα Παπαδημητρίου, η υπάλληλος ήδη βρίσκεται σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:05