search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:03
MENU CLOSE

Ρόδος: Αγωγή-«μαμούθ» Γάλλων για τον πνιγμό των δύο παιδιών τους σε πισίνα ξενοδοχείου

06.10.2020 08:12
Ρόδος: Αγωγή-«μαμούθ» Γάλλων για τον πνιγμό των δύο παιδιών τους σε πισίνα ξενοδοχείου - Media

 

Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με αγωγή από αδικοπραξία εις βάρος μιας ανώνυμης ξενοδοχειακής εταιρείας, τριών μελών του διοικητικού της συμβουλίου και δύο ακόμη ημεδαπών άσκησαν 8 Γάλλοι υπήκοοι, συγγενείς αδικοχαμένων από πνιγμό σε πισίνα αδελφών.

Με την αγωγή τους διεκδικούν από 320.000 ευρώ έκαστος και συνολικά 2.560.000 ευρώ για την ικανοποίηση ψυχικής οδύνης με τον τόκο υπερημερίας από τις 31 Ιουλίου 2019, άλλως με τον τόκο επιδικίας προσαυξημένο κατά τις σχετικές διακρίσεις του Αστικού Κώδικα και να διαταχθεί/απαγγελθεί εναντίον καθενός, της δεύτερης, τρίτου, τετάρτου, μελών του διοικητικού συμβουλίου της πρώτης εναγομένης και πέμπτου και έκτου των εναγομένων, προσωπική κράτηση δώδεκα μηνών.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», την 18.25 ώρα της 31ης Ιουλίου 2019 το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού ενημερώθηκε τηλεφωνικά από το κέντρο του ΕΚΑΒ ότι από την πισίνα του ως άνω ξενοδοχείου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μια νεαρή αλλοδαπή. Βρισκόταν συγκεκριμένα ανάσκελα στο μέσο της πισίνας, της οποίας το βάθος προσδιορίζεται στα 1,20 μέτρα.

Το ΕΚΑΒ είχε παραλάβει από το σημείο την 17χρονη υπήκοο Γαλλίας Anais Traore του Amadou την οποία μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Σε άλλο σημείο της πισίνας βρισκόταν στον πάτο και ανασύρθηκε η αδελφή της Carla Traore του Amadou 19 ετών.

Οπως εκθέτουν στην αγωγή τους οι Γάλλοι οι δύο πρώτοι ταξίδεψαν στις 28.7.2019 οικογενειακώς στη Ρόδο, Ελλάδα, μαζί με τα τέσσερα τέκνα τους. Οι τελευταίοι τέσσερις ενάγοντες είναι οι παππούς και γιαγιά από την πατρική και μητρική γραμμή αντίστοιχα των τέκνων τους.

Το χρονικό της διπλης τραγωδίας

Διέμεναν στο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας της πρώτης εναγόμενης εταιρείας. Στο εν λόγω ξενοδοχείο λειτουργούσαν τέσσερις 4 υπαίθριες κολυμβητικές δεξαμενές.

Στις 31.7.2019, στο εν λόγω ξενοδοχείο μετά το μεσημεριανό γεύμα που έλαβε χώρα στις 14.00 και ανάπαυση μίας ώρας περίπου, μετέβησαν οικογενειακώς στον χώρο της δεύτερης πισίνας και ξάπλωσαν στις ξαπλώστρες που την περιβάλλουν.

Η μικρότερη θυγατέρα τους Αϊσά μετά από λίγο μπήκε στην παιδική πισίνα (τμήμα της ευρύτερης πισίνας Αρ. 2) και πηγαινοερχόταν από αυτήν.

Οι υπόλοιποι, πλην της Αναΐς, κάθισαν στις ξαπλώστρες.

Γύρω στις 17.00 η Αναΐς πήγε στο δωμάτιό για να φέρει έναν φορτιστή κινητού και γυρνώντας προς τις ξαπλώστρες πέρασε από το μπαρ, απ’ όπου πήρε γλυκά σε ένα πιάτο και αναψυκτικά για να τα πάρει στις ξαπλώστρες.

Το ίδιο έκανε την ίδια περίπου ώρα και η Κάρλα.

Στη συνέχεια, οι γονείς, σηκώθηκαν, πέρασαν από το δωμάτιό και ξαναγύρισαν στο μπαρ κοντά στην πισίνα όπου πήγε και ο γιός τους, Αλάν. Οι κόρες τους, Κάρλα 19 ετών, Αναΐς 17 ετών και Αΐσα 10 ετών, βρίσκονταν στις ξαπλώστρες έξω από την πισίνα.

Σε χρονικό σημείο μεταξύ 17.15 έως 18.00 οι δύο κόρες τους, Αναΐς και Κάρλα έχοντας εισέλθει μέσα στην υδατοδεξαμενή στο τμήμα ενηλίκων έχασαν τη ζωή τους λόγω πνιγμού εξ εισροφήσεως ύδατος, σε μη εξακριβωμένο σημείο βάθους (κατά σχετική μαρτυρία αυτοπτών μαρτύρων εθεάθησαν σε σημείο της υδατοδεξαμενής με βάθος 1,20 μέτρα, στο σημείο ωστόσο από το οποίο ανασύρθηκε η δεύτερη και εναποτέθηκε μετά την ανάσυρση αναγραφόταν βάθος 2,90 μέτρα).

Η διαπίστωση του πνιγμού της θυγατέρας τους, Αναΐς, έγινε μεταξύ 18.00 έως 18.20 από παρευρισκόμενους λουομένους. Αφού ανασύρθηκε από τους παρευρισκόμενους λουομένους, της παρασχέθηκαν πάλι από τους ίδιους τους λουομένους οι πρώτες βοήθειες ανεπιτυχώς, στη συνέχεια ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ στις 18.21, το οποίο κατέφτασε μεταξύ 18.35 έως 18.38. Αφού αφίχθη το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρέλαβε την κόρη τους, μαζί με την μητέρα της και κάποιον κύριο άγνωστων στοιχείων, τρίτο παρευρισκόμενο, που προέβη σε διαδικασία ανάνηψης της πρώτης θυγατέρας τους ξεκίνησε για το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, στο οποίο έφθασε στις 18.50, όπου μετά από λίγο και μετά την εφαρμογή ανεπιτυχώς προσπάθειας ανάνηψης διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Στις 18.40 πάλι από παρευρισκόμενους λουόμενους αλλά και από τον γιο τους, Αλάν, ανευρέθηκε η δεύτερη θυγατέρα τους Κάρλα, να κείτεται στον πυθμένα της ίδιας υδατοδεξαμενής στο σημείο με το μεγαλύτερο βάθος, 2,90 μ.

Ανασύρθηκε από τον ναυαγοσώστη, έκτο των εναγομένων, ο οποίος είχε στο μεταξύ καταφτάσει και όπως ισχυρίζονται ήταν απών καθόλη τη διάρκεια της ανάσυρσης και προσπάθειας ανάνηψης της πρώτης θυγατέρας τους, ενώ παρείχε πρώτες βοήθειες μόνο στη δεύτερη.

Ειδοποιήθηκε στις 18.53 εκ νέου το ΕΚΑΒ, το οποίο κατέφτασε για δεύτερη φορά στο ξενοδοχείο φέρνοντας πίσω το άτομο που είχε προβεί σε διαδικασίες ανάνηψης της πρώτης για να παραλάβει και τη δεύτερη θυγατέρα και να τη μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Στο νοσοκομείο έφθασε στις 19.20, όπου μετά από λίγο και μετά την εφαρμογή ανεπιτυχώς προσπάθειας ανάνηψης διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Αστυνομικοί από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, κατέφτασαν στις 18.59, χρονικό σημείο κατά το οποίο είχε ανασυρθεί η δεύτερη θυγατέρα τους και πριν αφιχθεί το ΕΚΑΒ για δεύτερη φορά, κατά τα ανωτέρω αναλυτικά περιγραφόμενα.

Οι ενάγοντες διατείνονται ότι η επιχείρηση και οι εναγόμενοι φέρουν ευθύνη επικαλούμενοι παραλήψεις τους για τον θάνατο των δύο παιδιών.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:03