search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:00
MENU CLOSE

Γώγος: Πάνω από το 50% η πληρότητα στις ΜΕΘ στην Αττική – Να επιτηρηθούν αυστηρά τα υπάρχοντα μέτρα (Video)

06.10.2020 08:47
Γώγος: Πάνω από το 50% η πληρότητα στις ΜΕΘ στην Αττική - Να επιτηρηθούν αυστηρά τα υπάρχοντα μέτρα (Video) - Media

 

Έντονη είναι η ανησυχία, η οποία και συνεχώς αυξάνεται, στους κόλπους ειδικών και λοιμωξιολόγων για τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού που βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη και του δύσκολους μήνες του χειμώνα που ακολουθούν.

Πιο συγκεκριμένα, η κυριότερη ανησυχία εντοπίζεται στο κατά πόσο ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία είναι αρκετός ώστε να καλύψουν τις ανάγκες που θα προκύψουν, καθώς ήδη παρατηρείται μαγάλη πληρότητα, ειδικά στην Αττική.

Όπως δήλωσε το πρωί της Τρίτης στο OPEN ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος η πληρότητα στις ΜΕΘ στην Αττική βρίσκεται πάνω από το 50%.

Όσον αφορά στα μέτρα που ισχύουν αυτή τη στιγμή στην Αττική αλλά και όσα ενδέχεται να εφαρμοστούν στο άμεσο μέλλον, ο καθηγητής σημείωσε πως «η παρέμβαση που πρέπει να γίνει είναι να τηρηθούν και να επιτηρηθούν αυστηρά τα υπάρχοντα μέτρα».

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η επιτροπή δεν θα εισηγηθεί αυστηρότερα μέτρα για την εν λόγω περιφέρεια, ωστόσο τόνισε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η καθολική χρήση μάσκας, παντού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:59