search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:44
MENU CLOSE

Φτηνές δικαιολογίες Πέτσα για τη χρηματοδότηση σε συνωμοσιολόγους και αρνητές μάσκας

06.10.2020 09:47
Εκτεθειμένος ο Πέτσας: Κατά προσέγγιση το ένα εκατομμύριο SMS - Τον αδειάζει ο Πιερρακάκης - Media

 

Απάντηση σχετικά με τις καταγγελίες ότι υπήρξε κρατική χρηματοδότηση τηλεοπτικού σταθμού μέσω της καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», ο οποίος αναπαράγει ψευδείς ειδήσεις για την πανδημία, επιχείρησε να δώσει η κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η σχετική καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» ολοκληρώθηκε στις 31/5/20 ενώ η προβολή της εκπομπής με την συμμετοχή συνωμοσιολόγων αρνητών της πανδημίας στο κανάλι «Θράκη ΝΕΤ» έγινε στις 26/9/2020.

Οπότε, πάντα με το σκεπτικό του Στέλιου Πέτσα, δεν υπάρχει ουδεμία σχέση μεταξύ των δυο αυτών πραγμάτων.

Ωστόσο, παρά τις εξηγήσεις που επιχείρησε να δώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τα ερωτήματα που παραμένουν είναι αρκετά.

Και αυτό διότι, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο Στ. Πέτσας υπέπεσε σε ένα σοβαρό διπλό σφάλμα.

Πρώτον, συνέδεσε την ανάγκη για ενημέρωση του κοινού για την πανδημία μόνο με το διάστημα που υλοποιήθηκε η καμπάνια -λες και έχει τελειώσει η πανδημία- και δεύτερον, έδειξε πως αγνοεί ότι η συνεργασία του «Θράκη ΝΕΤ» με τον Ερευνητικό Οργανισμό Ελλήνων (ΕΟΕ), που παράγει τις συγκεκριμένες εκπομπές, είναι πολύχρονη.

Παράλληλα, όπως προκύπτει και ο ισχυρισμός του ότι κατά τη διάρκεια της καμπάνιας κανένα μέσο δεν προέβαλε ψευδείς ειδήσεις για τον κορωνοϊό είναι λανθασμένος.

Και αυτο διότι, στις 8 Μαΐου, 22 μέρες πριν λήξει η καμπάνια, ο ραδιοφωνικός σταθμός «Focus fm 102,3» της Θεσσαλονίκης, που εισέπραξε από τη λίστα Πέτσα 5.000 ευρώ, μετέδωσε ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο «Κορωνοϊός. Δεν θα μάθουμε ποτέ εάν ό,τι έγινε, έγινε κατά λάθος ή εσκεμμένα» και με καλεσμένο τον ερευνητή Γιώργο Ρωμανό, που ισχυρίστηκε ότι ο κορωνοϊός είναι βιολογικό όπλο το οποίο κατασκευάστηκε σε εργαστήριο και εσκεμμένα απελευθερώθηκε.

Επίσης, στις 24 Απριλίου το ίδιο ραδιόφωνο φιλοξένησε τον πρώην διοικητή του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Γάκη, που υπερασπίστηκε τον ιερέα ο οποίος άνοιξε τον ναό στο Κουκάκι για να μεταλάβουν τη θεία κοινωνία οι πιστοί, ισχυριζόμενος μάλιστα πως τα μέτρα είναι υπερβολικά και κακώς έκλεισαν οι εκκλησίες.

Μάλιστα σε έτερη ραδιοφωνική του παρέμβαση στο ίδιο διάστημα ο γιατρός Γάκης αμφισβητεί τον αριθμό των νεκρών από Covid-19 στη χώρα χαρακτηρίζοντάς τον μικροαπάτη.

Ακόμη, σε όλες αυτές τις εκπομπές αμφισβητείται η χρησιμότητα του lockdown και της παραμονής μας στο σπίτι, παρότι το ίδιο διάστημα το μέσο συμμετείχε στην καμπάνια «Μένουμε Σπίτι».

Τέλος, να σημειωθεί ότι τα όσα δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας προκάλεσαν για ακόμη μια φορά την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δυστυχώς, το μόνο που δεν είναι γελοίο στους χειρισμούς του κ. Πέτσα, αντίθετα είναι πολύ σοβαρό, είναι οι ευθύνες του για το όργιο διασπάθισης δημοσίου χρήματος», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Νωρίτερα, κληθείς να σχολιάσει τις εκπομπές στο Θράκη Νετ σχετικά με αρνητές της μάσκας με συνωμοσιολόγους κατά του κορωνοϊού, για τις οποίες υπήρξαν ανακοινώσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδοτήθηκαν τα συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για σχόλια που αγγίζουν τη σφαίρα του «αντιπολιτευτικά γελοίου», σχολίασε μεταξύ άλλων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:44