search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:00
MENU CLOSE

Τα παράπονα Ερντογάν σε Μέρκελ: Η Ε.Ε. υπέκυψε στους εκβιασμούς της Ελλάδας και της Κύπρου

06.10.2020 12:20
Τα παράπονα Ερντογάν σε Μέρκελ: Η Ε.Ε. υπέκυψε στους εκβιασμούς της Ελλάδας και της Κύπρου - Media

 

Συνομιλία με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, είχε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν στον απόηχο και των συμπερασμάτων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, κατά την οποία της ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Ενωση υπέκυψε στους εκβιασμούς της Ελλάδας και της Κύπρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν διεμήνυσε προς τη Γερμανίδα Καγκελάριο πως οι αποφάσεις της Συνόδου δεν είναι επαρκείς για να ξεπεραστούν τα προβλήματα μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας.  

Ο Τούρκος πρόεδρος συντηρεί την επθετική ρητορική, μετά και τη χθεσινή τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο, μεταξύ άλλων, είχε χαρακτηρίσει την Κύπρο, το Ισραήλ, αλλά και τη Συρία «κράτη – εγκληματίες», προσθέτοντας πως «όσοι μιλούσαν εναντίον μας τώρα κάθονται να συνομιλήσουν μαζί μας».

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι νωρίτερα σήμερα, η νέα ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες, ανέφερε πως η Τουρκία κινείται «ολοένα και πιο μακριά από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:00