search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:44
MENU CLOSE

Και πάλι στο υπουργείο Τουρισμού ο Κ. Λούλης με το πτυχίο… τεχνικού κυλινδρόμυλων (Photo/PDF)

06.10.2020 12:31
Και πάλι στο υπουργείο Τουρισμού ο Κ. Λούλης με το πτυχίο... τεχνικού κυλινδρόμυλων (Photo/PDF) - Media

 

Φαίνεται ότι το υπουργείο Τουρισμού θεωρεί ως απαραίτητο στέλεχός του τον γενικό γραμματέα του, Κωνσταντίνο Λούλη, καθώς, σύμφωνα με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στη Δι@υγεια, αναλαμβάνει θέση μετακλητού ειδικού σύμβουλου στο γραφείο του υπουργού, Χάρη Θεοχάρη.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εγήρει ζήτημα νομιμότητας του διορισμού του Κ. Λούλη στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού, καθώς προαπαιτούμενο είναι η κατοχή πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης, ενώ ο κ. Λούλης, όπως ο ίδιος ανέφερε στο βιογράφικό του «είναι διπλωματούχος της Ελβετικής Σχολής Τεχνικών Κυλινδρόμυλων».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, είχε ζητήσει κατάθεση εγγράφων σχετικά με το πτυχίο του κ. Λούλη, καθώς, όπως υποστήριξε, «η μοναδική λειτουργούσα σήμερα ελβετική σχολή με αυτά τα χαρακτηριστικά φέρεται να είναι η St. Gallen, η οποία είναι Επαγγελματικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης ετήσιας φοίτησης».

Ο ίδιος ο κ. Λούλης είχε δηλώσει ότι «δεν είπα σε κανέναν ψέματα. Έχω τελειώσει αυτή τη σχολή. Δεν έχω κάνει αναγνώριση στο ΔΙΚΑΤΣΑ να μου πούνε τι αντιστοιχία είναι. Αυτές είναι τρεις σχολές σε όλον τον κόσμο. Στην Ελβετία τη Γερμανία και το Κάνσας. Από εκεί και πέρα δε γνωρίζω αν είναι ή δεν είναι σύννομη».

Το ενδιαφέρον ή παράξενο -όπως το δει κανείς- είναι ότι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Τουρισμού, ο κ. Λούλης εμφανίζεται να παραμένει στη θέση του γενικού γραμματέα.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, ο κ. Λούλης επανέρχεται ως άμισθος «εμπειρογνώμονας με ειδικό αντικείμενο τον σχεδιασμό και την υποβολή προτάσεων για την τουριστική ανάπτυξη, τη στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας και τη στρατηγική επέκτασης στις διεθνείς αγορές θα παρέχει τις υπηρεσίες του στον υπουργό Τουρισμού».

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας την επιστροφή του κ. Λούλη στο υπουργείο Τουρισμού, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης σημείωσε ότι «η αξιοκρατία στο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη δεν έχει αδιέξοδα.

Αφού με καθυστέρηση ενός έτους ο κ. Μητσοτάκης απομάκρυνε τον υμνητή της Χούντας και παρανόμως διορισθέντα Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Λούλη, αφού δεν είχε πτυχίο, δύο μήνες μετά και μόλις μία μέρα πριν την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή τον επαναφέρει ως σύμβουλο στο Υπουργείο.

Ξέρουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα απαντήσει στα ερωτήματα για τη δήθεν αξιοκρατία, την αριστεία και το δήθεν επιτελικό κράτος. Ούτε γιατί επιμένει να στηρίζει έναν υμνητή της Χούντας. Ας απαντήσει τουλάχιστον στο εύλογο ερώτημα: Γιατί τέτοια σπουδή για να παραμείνει οπωσδήποτε στο Υπουργείο Τουρισμού, έστω και ως άμισθος σύμβουλος, ο πρώην ταμίας του Ιδρύματος Μητσοτάκη;».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:44