search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:15
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: «Τραμπούκος» γονέας έσπασε την πόρτα κατάληψης – Τραυματίστηκαν μαθητές

06.10.2020 12:50
Θεσσαλονίκη: «Τραμπούκος» γονέας έσπασε την πόρτα κατάληψης - Τραυματίστηκαν μαθητές - Media

 

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Αγανακτισμένος» γονιός με τη βοήθεια του διευθυντή, αφού απείλησε τους μαθητές που βρίσκονταν στο χώρο του 3ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, έσπασε την πόρτα στην είσοδο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν μαθητές, σύμφωνα με καταγγελία της Ομοσπονδίας, η οποία κάνει λόγο για «διάφορους τραμπούκους» που έχουν αναλάβει «ειδικό ρόλο» στην προσπάθεια της κυβέρνησης «να σπάσει τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις των μαθητών».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση-καταγγελία:

Ειδικό ρόλο έχουν αναλάβει, απ’ ότι φαίνεται διάφοροι τραμπούκοι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να “σπάσουν” οι καταλήψεις και οι κινητοποιήσεις των μαθητών. Καταγγέλλουμε την απόπειρα από συγκεκριμένο άτομο να σταματήσει η κατάληψη στο σχολείο του 3ο ΓΕΛ του Δήμου Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 5/10.

Ο συγκεκριμένος «αγανακτισμένος» γονιός με τη βοήθεια του διευθυντή, απειλώντας τους μαθητές που βρίσκονταν στο χώρο περιφρουρώντας την κατάληψή τους, έσπασε την πόρτα στην είσοδο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν μαθητές.

Αναρωτιόμαστε από ποιον είναι υποκινούμενοι οι «αγανακτισμένοι» γονείς που με βίαιο και τραμπουκικό τρόπο προσπαθούν να επιβάλουν την γνώμη τους χτυπώντας μαθητές την ώρα που δημοκρατικά συνεδριάζουν για να αποφασίσουν τι θα κάνουν;

Ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του εκπαιδευτικού διευθυντή όταν συνδράμει σε τέτοιες ενέργειες;

Καλούμε το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και τους γονείς του σχολείου αλλά και της περιοχής, να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Όσο και να επιδιώκει η κυβέρνηση και διάφοροι να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στα σχολεία που αγωνίζονται για τα αυτονόητα, η προσπάθειά τους δεν θα περάσει. Αυτό που λείπει από τα σχολεία σήμερα δεν είναι οι δυνάμεις καταστολής και η αστυνομοκρατία, αλλά η επαρκής χρηματοδότηση για να λυθούν προβλήματα, όπως οι ελλείψεις καθηγητών, προσωπικού καθαριότητας, αιθουσών για να μην στοιβάζονται σε 25άρια τμήματα.

Αυτό που χρειάζονται οι μαθητές δεν είναι οι εισαγγελείς και ο αυταρχισμός, αλλά η προστασία της υγείας τους, η ολόπλευρη μόρφωση και ο ελεύθερος χρόνος που εξαφανίζονται ανάμεσα στο σχολείο – εξεταστικό κέντρο και τα πανάκριβα φροντιστήρια!

Στις 7 του Οκτώβρη στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου

να είμαστε όλοι οι γονείς μαζί στον αγώνα των παιδιών μας για “μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή”.

Να ικανοποιηθούν τώρα τα δίκαια αιτήματα των μαθητών άμεσα!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:14