search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:45
MENU CLOSE

To μυστήριο βαθαίνει: Τι είναι και τι θα κάνει το Fuchsia της Google – Ίσως η Huawei αποκάλυψε ένα μεγάλο μυστικό

06.10.2020 14:49
Το μυστήριο βαθαίνει: Η Google ζητά τη... βοήθεια του κοινού για το Fuchsia OS, αλλά δεν λέει τι θα το κάνει - Media

 

Παραμένει μυστηριώδες το project Fuchsia της Google, δηλαδή η προσπάθεια της εταιρείας να αναπτύξει ένα νέο λειτουργικό πρόγραμμα για διάφορες μηχανές, όπως «έξυπνες» συσκευές και smartphones.

Και το μυστήριο παραμένει καθώς η Google, κάθε φορά που ανακινείται το θέμα, επιμένει να δίνει ασαφείς απαντήσεις για το αν το Fuchsia θα είναι το λειτουργικό που θα καταργήσει/ενοποιήσει το Android με το Chrome OS.

«Είναι το Fuchsia OS»

Πρόσφατα το Fuchsia έκανε άλλο ένα βήμα προς την υλοποίησή του καθώς πήρε πιστοποίηση Bluetooth, με τα σχετικά έγγραφα να κάνουν αναφορά για έκδοση λειτουργικού «Sapphire 1.0», χωρίς ωστόσο να δίνονται άλλες λεπτομέρειες.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε σχετικά, ο Hiroshi Lockheimer, επικεφαλής του Android και του Chrome OS είπε για το Fuchsia OS ότι «αναπτύσσουμε πολλά νέα χαρακτηριστικά για αυτό το λειτουργικό σύστημα. Μερικοί άνθρωποι ίσως πιστεύουν ότι αυτό είναι το “νέο Android” ή το “νέο Chrome OS”, αλλά θα ήθελα να πω ότι το Fuchsia OS είναι το Fuchsia OS – είναι ένα νέο είδος λειτουργικού συστήματος … Η σημασία του νέου λειτουργικού συστήματος είναι ότι μπορεί να υποστηρίξει διαφορετικές συσκευές υλικού, όπως έξυπνες οικιακές συσκευές, φορητές συσκευές, ακόμη και συσκευές επαυξημένης πραγματικότητας ή εικονικής πραγματικότητας. Για κινητά τηλέφωνα, ξεκινήσαμε το Android. για εφαρμογές ιστού, παρουσιάσαμε το Chrome OS. Έτσι το νέο αυτό σύστημα μπορεί επίσης να βελτιστοποιηθεί για ορισμένες συσκευές και η ομάδα μας εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση».

Ωστόσο, όπως σημειώνει το Gizchina, ο Fuchsia OS είναι ένα περιβάλλον ανοιχτού κώδικα παρόμοιο με το Android, που μπορεί να τρέξει σε πολλές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων έξυπνων οικιακών συσκευών, φορητών υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων και άλλων. Η έξυπνη οικιακή συσκευή της Google, το Nest Hub, θεωρείται μία από τις συσκευές δοκιμών για το νέο λειτουργικό σύστημα.

Ωστόσο, αυτό το νέο λειτουργικό σύστημα διαφέρει από τα προηγούμενα συστήματα της Google, καθώς το Android και το Chrome OS βασίζονται στον πυρήνα του Linux, ενώ το Fuchsia OS βασίζεται σε έναν νέο πυρήνα που ονομάζεται «Zircon». Δεδομένου ότι το Fuchsia OS γράφεται χρησιμοποιώντας το Flutter SDK που εκτελείται σε Android περιβάλλον, οι περισσότερες από τις ενότητες του νέου λειτουργικού συστήματος μπορούν επίσης να τρέξουν σε συσκευές Android.

Το «κόλπο γκρόσο» της Huawei

Και, κάπου εδώ μπαίνει η Huawei, η οποία φαίνεται ότι -ενδεχομένως και χωρίς να το επιθυμεί- αποκάλυψε μια βασική λειτουργία του Fuchsia OS, όταν ανακοίνωσε ότι, για λόγους ανάγκης, λόγω των απαγορεύσεων που της έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ, περνά σε ένα νέο λειτουργικό πρόγραμμα για τα κινητά τηλέφωνά της, το Harmony OS.

H Huawei, προκειμένου να αποδεσμευτεί πλήρως από την Google έχει ξεκαθαρίσει ότι τα κινητά τηλέφωνα που τρέχουν την έκδοση του λογισμικού EMUI 11, θα μπορούν να αναβαθμιστούν στην νέα έκδοση του Harmony OS από τις αρχές του 2021 ή θα μπορούν να συνεχίσουν να τρέχουν Android.

H ιδιότητα αυτή του Harmony OS ενδεχομένως να αποκαλύπτει και πώς θα γίνει συνολικά το πέρασμα από Android σε Fuchsia, το οποίο μπορεί να τρέχει σε διάφορα είδη συσκευών, από κινητά και tablets μέχρι αυτοκίνητα και «έξυπνες» συσκευές. Δηλαδή, σύμφωνα με το BGR, όταν η Google λανσάρει επίσημα το Fuchsia OS η αναβάθμιση σε αυτό και το τέλος του Android θα μπορεί να γίνει σε ήδη υπάρχουσες συσκευές.

Φυσικά, όλα αυτά ακόμα παραμένουν στο επίπεδο των εικασιών, καθώς η Google μας έχει συνηθίσει σε αλλαγές κατεύθυνσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:44