search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:25
MENU CLOSE

Κόκκινη κάρτα στον Τραμπ για παραπληροφόρηση από Facebook και Twitter – Για ποιο λόγο

06.10.2020 15:48
Κόκκινη κάρτα στον Τραμπ για παραπληροφόρηση από Facebook και Twitter - Για ποιο λόγο - Media

 

Το Facebook διέγραψε μια ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην οποία ισχυριζόταν λανθασμένα ότι η Covid-19 είναι λιγότερο θανατηφόρα από την εποχική γρίπη.

Ένας εκπρόσωπος της πλατφόρμας, ο Άντι Στόουν, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία κατέβασε την ανάρτηση επειδή παραβιάζει τους κανόνες της σε ό,τι αφορά την παραπληροφόρηση για την Covid-19.

Και το Twitter αντέδρασε λίγο αργότερα προσθέτοντας μια επισήμανση στην οποία αναφέρεται ότι η δήλωση αυτή ενδέχεται να περιλαμβάνει δυνητικά παραπλανητικές πληροφορίες.

«Έρχεται η εποχή της γρίπης! Πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο, μερικές φορές πάνω από 100.000 και παρά το Εμβόλιο, πεθαίνουν από Γρίπη. Και εμείς θα κλείσουμε τη Χώρα; Όχι, μάθαμε να ζούμε μαζί της, όπως ακριβώς μαθαίνουμε να ζούμε και με την Covid, που στους περισσότερους πληθυσμούς είναι πολύ λιγότερο θανατηφόρα» έγραφε το «τουίτ» του Ρεπουμπλικάνου προέδρου.

«Αυτό το τουίτ παραβίασε τους Κανόνες του Twitter για τη διάδοση παραπλανητικών και δυνητικά επιβλαβών πληροφοριών σχετικών με την Covid-19. Ωστόσο, το Twitter έκρινε ότι ίσως είναι προς το συμφέρον του κοινού να παραμείνει προσβάσιμο», απάντησε η πλατφόρμα.

Οι αναρτήσεις έγιναν λίγες ώρες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος πήρε εξιτήριο από το στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, όπου νοσηλευόταν από το βράδυ της Παρασκευής, αφού διαπιστώθηκε ότι προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), κατά την περίοδο 2019-20 η εποχική γρίπη συνδέθηκε με 22.000 θανάτους στις ΗΠΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:25