search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:07
MENU CLOSE

Οι δέκα πιο εντυπωσιακές ράτσες γάτας (Photos)

06.10.2020 16:14
Οι δέκα πιο εντυπωσιακές ράτσες γάτας (Photos) - Media

 

Οι γάτες είναι αναμφίβολα ζώα πανέμορφα και μαγευτικά. Είτε πρόκειται για μια κοινή κεραμιδόγατα είτε για μια φουντωτή γάτα Περσίας, τα μικρά αιλουροειδή έχουν κλέψει τις καρδιές των ανθρώπων με τη χάρη τους και τα σκέρτσα τους.

Η κάθε μία έχει τη δική της ομορφιά και το δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα και , αν και αγαπάμε όλα τα ζώα το ίδιο είτε είναι καθαρόαιμα είτε όχι, πρέπει να παραδεχτούμε πως κάποιες ράτσες γάτας είναι εξαιρετικά εντυπωσιακές για να τις αγνοήσουμε. Παρακάτω, ξεχωρίσαμε τις πιο όμορφες ράτσες από τις δεκάδες που υπάρχουν ανά τον κόσμο:

1.Γάτα Περσίας: Η διάσημη φουντωτή Περσική γάτα με το μακρύ πλούσιο τρίχωμα είναι μια από τις πιο ήσυχες και φρόνιμες ράτσες που υπάρχουν. Αν και η γάτα Περσίας έχει συνδεθεί με τον καναπέ, στην πραγματικότητα είναι αρκετά έξυπνη και παιχνιδιάρα, πολύ αφοσιωμένη στα αφεντικά της και ιδιαίτερα φιλική με τα παιδιά και άλλα ζώα. Χρειάζεται πολλά χάδια και προσοχή κάθε μέρα, όπως και συχνό βούρτσισμα για να διατηρήσει σε καλή κατάσταση την υπέροχη γούνα της.

2.Γάτα Σιαμ: Πανέξυπνη, κοινωνική, γεμάτη ενέργεια, περιέργεια και αυτοπεποίθηση, η σιαμέζα γάτα είναι σαν ένα μικρό παιδί που βρίσκεται μονίμως σε υπερδιέγερση. Λατρεύει τον άνθρωπό της και τον ακολουθεί παντού και πέφτει σε μελαγχολία αν μείνει για πολλές ώρες μόνη. Επίσης, είναι αρκετά ομιλητική και συχνά βάζει όλη της τη δύναμη στο νιαουρητό προκειμένου να τραβήξει την προσοχή. Αν βαριέται ή νιώθει έστω και λίγο παραμελημένη, δε διστάζει να κάνει ζημιές μέσα στο σπίτι. Η γάτα από το Σιαμ είναι κατάλληλη για κηδεμόνες που θα αφιερώσουν πολύ χρόνο στη μεταξύ τους αλληλεπίδραση και θα ανταμειφθούν με την αγάπη και την αφοσίωσή της, είναι όμως παντελώς ακατάλληλη για οικογένειες με μικρά παιδιά ή όσους θέλουν ένα ήσυχο κατοικίδιο.

3.Γάτα Ιμαλάϊων: Μεταξύ της περσικής και της σιαμέζας γάτας, βρίσκεται αυτή η ράτσα. Ήρεμη, καλοσυνάτη, χαδιάρα, όχι ιδιαίτερα έξυπνη αλλά πολύ στοργική, είναι η ιδανική γάτα για όσους θέλουν μια καλή και φρόνιμη συντροφιά. Της αρέσει το παιχνίδι, όπως και σε κάθε γάτα, όμως προτιμά τα χάδια και την περιποίηση της γούνας της, που το αφεντικό της θα πρέπει να χτενίζει καθημερινά. Φιλική με παιδιά και άλλα κατοικίδια, θέλει την αμέριστη προσοχή σας, χωρίς όμως να νιαουρίζει επίμονα όπως η γάτα Σιαμ.

4.Γάτα Βεγγάλης: Μοιάζει με μίνι λεοπάρδαλη, αλλά έχει τυπική συμπεριφοράς γάτας. Και πράγματι, αυτή η μοναδική ράτσα προέκυψε από διασταύρωση γάτας με λεοπάρδαλη πριν από 60 χρόνια. Η γάτα Βεγγάλης αγαπά το παιχνίδι και τους ανθρώπους της, απαιτεί πολύ προσοχή και ενασχόληση και είναι εξαιρετικά έξυπνη. Θα βρει τον τρόπο να ανοίξει κλειστές πόρτες ή να πατάει διακόπτες, ενώ συχνά το αφεντικό της θα τη βρει σκαρφαλωμένη στο πιο ψηλό έπιπλο του σπιτιού. Έχει μανία με το νερό και συχνά προτιμά να πίνει από τη βρύση. Αφού καταφέρει να εκτονώσει την άγρια ενέργειά της, θα κουλουριαστεί πάνω στο αφεντικό της για αγκαλιές και χάδια.

5.Γάτα Σέλκιρκ Ρεξ: Η γάτα που έχει κάνει περμανάντ! Το σγουρό της τρίχωμα προέκυψε μέσω διασταυρώσεων που έβγαλαν στην επιφάνεια το υπεύθυνο γονίδιο. Αρκετά έξυπνες και ανθρωποκεντρικές, είναι από τις λιγότερο απαιτητικές ράτσες όσον αφορά στην προσοχή που επιζητούν και το χρόνο που απαιτούν για παιχνίδι. Θα κάτσουν με ευχαρίστηση δίπλα στο γονιό τους και θα κάνουν παρέα με όλα τα μέλη της οικογένειας, μικρά και μεγάλα, χωρίς να κουράζουν με απαιτήσεις για παιχνίδια και συνεχή προσοχή. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως τους αρέσει η μοναξιά και η απραγία.

6.Γάτα Αβάνας: Αυτή η ράτσα έχει χαρακτηριστικά που την ξεχωρίζουν από τις άλλες. Προέκυψε από διασταυρώσεις γάτας Σιαμ με ντόπιες καστανές γάτες της Αβάνας. Της αρέσει η ανθρώπινη παρέα και τρελαίνεται να συντροφεύει τα αφεντικά της σε ό,τι και να κάνουν. Είναι πανέξυπνη, στοργική και ταυτόχρονα γεμάτη ενέργεια και όρεξη για εξερεύνηση. Της αρέσει να κυνηγά τα παιχνίδια της και να τα κρύβει σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Επιζητά την προσοχή, χωρίς όμως να νιαουρίζει επίμονα όπως μια σιαμέζα.

7.Γάτα Σιβηρίας: Ζει στην παγωμένη Σιβηρία εδώ και τουλάχιστον 1000 χρόνια. Tρία στρώματα γούνας την προστατεύουν από το κρύο και το νερό, με το οποίο λατρεύει να παίζει. Για την ακρίβεια, λατρεύει να παίζει με το οτιδήποτε για ώρες και η ενηλικίωσή της συμβαίνει πολύ αργά, στα 5 της χρόνια. Πολύ έξυπνη, με αστείρευτη ενέργεια, επιδίδεται συχνά σε άλματα και είναι πολύ ομιλητική, ειδικά με τους αγαπημλενους της ανθρώπους, στους οποίους χαρίζει απλόχερα την αγάπη της, αφού πρώτα κουραστεί από το παιχνίδι και την εξερεύνηση.

8.Γάτα Νορβηγικού δάσους: Μοιάζει πολύ με τη γάτα Σιβηρίας, αλλά μόνο εμφανισιακά. Η νορβηγίδα γάτα, μια από τις πιο αρχαίες ράτσες του κόσμου, είναι η ήρεμη δύναμη των αιλουροειδών. Αν και μυώδης και αθλητική, είναι πολύ ανθρωποκεντρική, γλυκιά και φιλική. Αγαπά όλο τον κόσμο χωρίς προκαταλήψεις, τα πηγαίνει άψογα με μικρά παιδιά και προτιμά τα χάδια από το παιχνίδι. Εκείνες τις τρυφερές στιγμές, γουργουρίζει δυνατά και αυτός είναι ο πιο συχνός ήχος που ακούει κανείς από μια τέτοια γάτα, καθώς είναι πολύ ήσυχη και δε νιαουρίζει ιδιαίτερα συχνά.

9.Γάτα Μάντσκιν: Μια ιδιαιτέρως χαριτωμένη ράτσα με πολύ κοντά ποδαράκια και μικρό ύψος, που δεν της λείπει η αυτοπεποίθηση και η περιέργεια. Μη σας ξεγελά το μέγεθος: μια Μάντσκιν τρέχει πολύ γρήγορα και της αρέσει να σκαρφαλώνει σε –χαμηλά- έπιπλα και κουρτίνες. Πολύ παιχνιδιάρα και ενεργητική, συχνά κλέβει γυαλιστερά αντικείμενα και τα κρύβει για να παίξει αργότερα. Όταν κουραστεί από το παιχνίδι, θέλει να λούζεται από την αγάπη των γονιών της, καθώς είναι πολύ δεμένη μαζί τους και όχι ιδιαίτερα ανεξάρτητη.

10. Maine Coon: Η πιο εντυπωσιακή ίσως ράτσα απ’ όλες είναι αυτός ο ευγενής γίγαντας, που θεωρείται η παλιότερη Αμερικανική ράτσα. Με πρόσωπο που μοιάζει ανθρώπινο και τεράστιο μέγεθος, αυτή η γάτα μας θαμπώνει με τη σπάνια ομορφιά της. Αν και δύσπιστη στην αρχή, μια γάτα Main Coon δένεται πολύ με την ανθρώπινη οικογένειά της και θέλει συνήθως να βρίσκεται δίπλα σε κάποιον άνθρωπό της. Με ισορροπημένες δόσεις ενεργητικότητας και ανεξαρτησίας, αυτή η πανέξυπνη και ήρεμη γάτα είναι η απόλυτη παρέα, ενώ αν δε ασχοληθεί κάποιος μαζί της, μπορεί να απασχολείται με το κυνήγι ή με το να παίζει με το νερό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33