search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:11
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ για συνάντηση Μητσοτάκη-Στόλτενμπεργκ: Η κυβέρνηση σύρθηκε σε συνομιλίες

06.10.2020 16:58
ΣΥΡΙΖΑ και εσωκομματικές διεργασίες - Καταγραφή δυνάμεων και στόχων για Κίνηση Μελών και ΡΕΝΕ σε πανελλαδικές συνδιασκέψεις - Media
 
Κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με το μηχανισμό πρόληψης «ατυχημάτων» για τον όποιο μίλησε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, στη συνάντησή τους.
 
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «αναδεικνύοντας ξεκάθαρα την έλλειψη στρατηγικής, αλλά και σοβαρότητας της Κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε σήμερα “την πρωτοβουλία Stoltenberg για ένα μηχανισμό πρόληψης ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο”, που υιοθετήθηκε μετά από 7 γύρους συνομιλιών, τη στιγμή που όταν ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ανακοίνωνε τη σχετική πρωτοβουλία, η κυβέρνηση τόνιζε ότι “η μονομερής εγχείρηση εγγράφων [για αυτόν τον μηχανισμό] δεν συνιστά ‘συνομιλίες'”.
 
Η Κυβέρνηση σύρθηκε σε αυτές τις συνομιλίες υπό έναν οργανισμό που, όπως είχε δηλώσει ο Υπουργός Άμυνας λίγες μέρες πριν, “έχει μια επιζήμια πολιτική ίσων αποστάσεων έναντι της Ελλάδας”.
 
Το χειρότερο όμως είναι ότι η συμφωνία επ’ αυτού του μηχανισμού, την ημέρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αποδυνάμωσε τις θέσεις μας για κυρώσεις.
 
Ελπίζουμε η τραγική αυτή Κυβέρνηση τουλάχιστον να αναγνωρίζει την ειρωνεία, διότι πριν από δύο μήνες είχε εγκαλέσει τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών γιατί “βάφτιζε ως συνομιλίες μια τεχνική πρόταση του ΝΑΤΟ για τη μείωση της έντασης που προκαλεί η ίδια η Τουρκία στην αγωνία του να μετακινήσει το επίκεντρο της συζήτησης από την παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας”.
 
Περιμένουμε τουλάχιστον ενημέρωση για το περιεχόμενο του μηχανισμού».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03