search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:48
MENU CLOSE

Μύγα εγκλωβίστηκε στο βλέφαρο άνδρα και νόμιζε ότι ήταν βλεφαρίδα (Photos)

06.10.2020 18:06
Μύγα εγκλωβίστηκε στο βλέφαρο άνδρα και νόμιζε ότι ήταν βλεφαρίδα (Photos) - Media

 

Ένας άντρας που πίστευε ότι μια βλεφαρίδα μπήκε στο μάτι του ανακάλυψε ότι στην πραγματικότητα ήταν μια μύγα μεγέθους που είχε παγιδευτεί για ώρες.

Ο 27χρονος Michael Tshikaya έκανε ποδήλατο στο σπίτι από τη δουλειά του σε μια δασώδη περιοχή στο Λέστερ, όταν ένιωσε κάτι να μπαίνει στο μάτι του.

Υπέθεσε ότι ήταν είτε βλεφαρίδες είτε λίγο σκόνη, αλλά όταν μετά από λίγο συνέχισε να αισθάνεται έντονο πόνο αποφάσισε να το ελέγξει.

Ένας οπτικός ανακάλυψε ότι στην πραγματικότητα ήταν μια τεράστια μύγα – και είχε παγιδευτεί κάτω από το βλέφαρό του για ώρες.

Ευτυχώς, κατάφερε να τη βγάλει πριν μολυνθεί το μάτι του, αλλά ο Michael λέει τώρα την ιστορία του για να δείξει τη σημασία της αναζήτησης βοήθειας.

 «Ένιωσα σαν μια βλεφαρίδα να μπαίνει στα μάτια σου, νόμιζα ότι ήταν είτε μια βλεφαρίδα, είτε κάποιο είδος σκόνης ή μικροσκοπικού ξύλου ή κάτι που έπεσε από ένα δέντρο και το πήρε ο αέρας. Τρίβω τα μάτια μου για να προσπαθήσω να το βγάλω έξω και ένιωσα έναν ξαφνικό απότομο πόνο στο μάτι μου, οπότε υποθέτω ότι πρέπει κάπως να έγδαρα το μάτι μου τρίβοντάς το πολύ σκληρά» είπε.

«Έπλυνα τα μάτια μου στις τουαλέτες εμπορικού κέντρου, αλλά εξακολουθούσα να έχω έντονο πόνο, όχι συνεχώς, αλλά όποτε το μάτι μου κινούνταν με έναν συγκεκριμένο τρόπο, αλλά υπέθεσα ότι δεν ήταν κάτι, οπότε πήγα σπίτι και είδα πιο προσεκτικά στον καθρέφτη. Είδα κάτι μαύρο στη γωνία του ματιού μου, και υπέθεσα ότι ήταν αίμα από τον τραυματισμό» πρόσθεσε.

«Έψαξα στο Google και είδα ότι ένας οπτικός θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τραυματισμούς στα μάτια, οπότε σκέφτηκα ότι δεν θα έπαιρνα κανένα ρίσκο και απλά θα πήγαινα να δω τι θα έλεγε ο οπτικός».

Ο Μάικλ πήγε στον οπτικό και εξήγησε τι είχε συμβεί και περιέγραψε τα συμπτώματά του.

Ο οπτομετρητής Siddhant Majithia έριξε μια προσεκτική ματιά και μπορούσε να δει μια μύγα παγιδευμένη βαθιά κάτω από το βλέφαρο του Michael.

Είπε: «Θα έλεγα ότι από άποψη μήκους η μύγα ήταν το μέγεθος ενός μικρού νυχιού και πήρε αρκετά μεγάλη για τον βολβό του ματιού. Ήξερα ότι έπρεπε να τη βγάλω το συντομότερο δυνατό και όσο το δυνατόν ασφαλέστερα, οπότε πήρα μια μπατονέτα για να δοκιμάσω και να ωθήσω τη μύγα μακριά από την κύρια δομή του ματιού. Μόλις βγήκε ο Μάικλ ήταν άνετος, αλλά η μεγαλύτερη ανησυχία μου ήταν ότι καθώς είχε μια μύγα στο μάτι του για μερικές ώρες, δεν ήθελα να κινδυνεύσει να μολυνθεί».

Ο Μάικλ συμβουλεύθηκε να πάρει μερικές σταγόνες αντιβιοτικών, του είπαν ότι το μάτι είχε ευτυχώς επανέλθει στο φυσιολογικό.

 «Όταν έβγαλε το έντομο έξω, το μάτι ερεθίστηκε, αλλά αμέσως αισθάνθηκε καλά, δεν υπήρχε πια έντονος πόνος. Θα έλεγα ότι αν έχετε πρόβλημα με τα μάτια σας, να πάτε και να ζητήσετε συμβουλές, γιατί ήμουν πολύ κοντά στο να το αφήσω να δω τι θα συνέβαινε την επόμενη μέρα, μέχρι τότε θα μπορούσε να μολυνθεί», είπε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:48