search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:12
MENU CLOSE

Καμπανάκι ΔΝΤ για «μαζικές χρεοκοπίες» αν αποσυρθούν πρόωρα τα μέτρα στήριξης

06.10.2020 18:22
ΔΝΤ: Βιώσιμο μεσοπρόθεσμα το χρέος της Ελλάδας, ανάπτυξη με τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, αγκάθι η ανεργία - Media

 

Οι χώρες σε όλο τον κόσμο θα διακινδυνεύσουν να αντιμετωπίσουν μαζικές χρεοκοπίες και οικονομικές πληγές, αν αρθεί πολύ γρήγορα η νομισματική και δημοσιονομική στήριξη στις οικονομίες τους, προειδοποίησε σήμερα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. «Είμαστε πολύ ξεκάθαροι στο μήνυμα που στέλνουμε να μην αποσυρθεί η στήριξη πρόωρα», τόνισε η επικεφαλής του Ταμείου, προσθέτοντας: «Αν το κάνουμε, τότε διακινδυνεύουμε μαζικές χρεοκοπίες και μαζική ανεργία», πρόσθεσε.

Η Γκεοργκίεβα επεσήμανε ότι το ΔΝΤ δεν βλέπει έξοδο από τη σημερινή κρίση το επόμενο έτος, συνεπώς η αναστολή εξυπηρέτησης του χρέους των φτωχών χωρών πρέπει επίσης να συνεχιστεί. Όπως είπε, η φορολογική μεταρρύθμιση είναι κρίσιμης σημασίας για να βοηθήσει τις χώρες να εξυπηρετήσουν το χρέος τους, προσθέτοντας ότι τα πολύ χαμηλά, αρνητικά επιτόκια μπορεί να συμβάλουν στο να αντιπαρέλθουν οι οικονομίες την πανδημία, αλλά δημιουργούν αυξημένους κινδύνους για τους αποταμιευτές και το τραπεζικό σύστημα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:09