search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:49
MENU CLOSE

LIVE-Eφετείο: Χιλιάδες λαού και νεολαίας απαιτούν την συνολική καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής (Photos/Videos)

07.10.2020 07:22
LIVE-Eφετείο: Χιλιάδες λαού και νεολαίας απαιτούν την συνολική καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής (Photos/Videos) - Media

 

H ιστορική στιγμή της καταδίκης σύσσωμης της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, και όχι μόνο του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Ρουπακιά, πλησιάζει στο Εφετείο Αθηνών και ήδη χιλιάδες λαού και νεολαίας είναι συγκεντρωμένες στο οδόστρωμα της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η συγκέντρωση είναι τεράστια, μαχητική και αποφασιστική, μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων μηνών, με χιλιάδες διαδηλωτές να απαιτούν την καταδίκη όλων των κατηγορούμενων και της ηγεσίας του δολοφονικού μορφώματος. 

Από νωρίς το πρωί υπήρχαν προσυγκεντρώσεις τόσο του ΠΑΜΕ και σωματείων του, όσο και αριστερών πολιτικών οργανώσεων και πρωτοβάθμιων σωματείων στο σταθμό του μετρό στους Αμπελόκηπους, και με πορείες κατέληξαν στο χώρο της μεγάλης συγκέντρωσης.

 

Δείτε LIVE:

Νωρίτερα έφτασε στο Εφετείο η Μαγδα Φύσσα, και ακολούθησαν δικηγόροι, δημοσιογράφοι και κοινό που εισήλθαν στην αίθουσα του δικαστηρίου για να παρακολουθήσουν την ανακοίνωση της ετυμηγορίας. «Καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσοι δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα. Μάγδα, Παναγιώτης, Ειρήνη», είναι το μήνυμα – κάλεσμα που απηύθυνε η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

Από τους 68 κατηγορούμενους της δίκης, μόλις 9 έχουν προσέλθει για να ακούσουν το αποτέλεσμα της πολύχρονης διαδικασίας, ενώ κανένα από τα “σημαίνοντα” στελέχη της Χρυσής Αυγής δεν εμφανίστηκε. 

Στο χώρο της συγκέντρωσης συμμετέχουν με μαζικά μπλοκ το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ σχετικά καλέσματα συμμετοχής έχουν εκδώσει το ΜΕΡΑ25 και πολλές άλλες αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες. 

Πλήθος πρωτοβάθμιων αλλά και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων καλούν στη σημερινή συγκέντρωση έχοντας προκηρύξει στάση εργασίας.

Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11πμ έως τη λήξη του ωραρίου.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας κήρυξηε 3ωρη στάση εργασίας 11πμ έως 2μμ

Η ΟΛΜΕ κήρυξε 4ωρη στάση εργασίας από τις 8πμ ως τις 11πμ

Η ΔΟΕ κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας από 8πμ έως 11πμ

Η ΠΕΝΕΝ προκήρυξε 4ωρη Παμπειραϊκή στάση εργασίας από 10πμ ως 2μμ 

ΕΛΑΣ: Χιλιάδες αστυνομικοί, κλούβες, drone και… Αίαντας

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία ενόψει της πόφασης του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί συμμετέχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα οποία εφαρμόζονται στην ευρύτερη περιοχή του Εφετείου Αθηνών, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Σημειώνεται, ότι πάνω από την περιοχή θα πετούν συνεχώς ελικόπτερο καθώς και drone της ΕΛΑΣ, τα οποία θα δίνουν την εικόνα της κατάστασης που θα επικρατεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, αστυνομικοί θα βρίσκονται σε ταράτσες παρακείμενων κτιρίων και θα παρατηρούν ό,τι συμβαίνει στον ευρύτερο χώρο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:46