search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:43
MENU CLOSE

O πολιτικός κόσμος για την απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής: Νίκησε η Δημοκρατία! Νίκησε το Κράτος Δικαίου!

07.10.2020 10:57
O πολιτικός κόσμος για την απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής: Νίκησε η Δημοκρατία! Νίκησε το Κράτος Δικαίου!  - Media

 

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας υποδέχθηκαν με χαμόγελα και αισιοδοξία τη σημερινή ιστορική απόφαση για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος μιλάει για νίκη της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου.

Σακελλαροπούλου για Δίκη Χρυσής Αυγής: Η Δημοκρατία μπορεί να ανατρέψει κάθε προσπάθεια υπονόμευσής της

«Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την Δημοκρατία. Στην μακρά δημοκρατική παράδοση της χώρας μας φαινόμενα ακραίας πολιτικής βίας ήτανε πάντοτε ξένα. Η σημερινή απόφαση αποτελεί επιβεβαίωση ότι η Δημοκρατία και οι Θεσμοί της έχουν πάντα την δυνατότητα να ανατρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσής τους». 

Μητσοτάκης για απόφαση δικαστηρίου για Χρυσή Αυγή: Η Δημοκρατία σήμερα νίκησε 

«Ως Πρωθυπουργός απέχω συνειδητά από τον σχολιασμό δικαστικών κρίσεων. Ως Έλληνας πολίτης, όμως, συμμετέχω στην καθολική ικανοποίηση για την αναγνώριση του εγκληματικού της χαρακτήρα. Και είμαι υπερήφανος για την αταλάντευτη στάση της παράταξής μας που έθεσε ως στρατηγικό της στόχο την πολιτική και κοινωνική περιθωριοποίηση της Χρυσής Αυγής. Γιατί η Νέα Δημοκρατία πολέμησε ανέκαθεν, σταθερά και παντού τον φασισμό».

Τσίπρας: Μεγάλη μέρα για τη Δημοκρατία μας, μέρα δικαίωσης και υπερηφάνειας

«Όλοι μας οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους που δεν έσκυψαν, και αγωνίστηκαν για να φτάσουμε εδώ. Στους μάρτυρες κατηγορίας, στους συνηγόρους και σε κάθε πολίτη που ένωσε το βηματισμό του με το αντιφασιστικό κίνημα». Τονίζει ότι «το πιο μεγάλο ευχαριστώ, όμως, το χρωστάμε στη Μάγδα Φύσσα. Για τον επίμονο και μοναχικό της αγώνα, εφτά χρόνια τώρα. Για τον Παύλο της, αλλά και για τα παιδιά όλων μας. Για να μπορούνε να ζήσουν σε αυτή τη χώρα, χωρίς τη βία και το δηλητήριο του φασισμού».

Γεννηματά: Δικαίωση για τα θύματα και τη Δημοκρατία

«Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα και με την ιστορική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Δικαίωση για τα θύματα και  την Δημοκρατία. Η Ελλάδα στέλνει ξανά ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη και στον κόσμο: Ο φασισμός δεν χωρά στη ζωή μας. Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Μόνο μαζί τελειώνουμε τους Νεοναζί»

Κουτσούμπας: Στη φυλακή να οδηγηθούν οι ένοχοι, κανένας εφησυχασμός

«Το δικαστήριο, με οδηγό την αλήθεια, όπως προέκυψε από πλήθος αποδεικτικών στοιχείων, καταδίκασε σήμερα ποινικά τους ΧΑυγίτες δολοφόνους. Η καταδίκη αυτή πρέπει να συνοδευτεί με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, που είναι η επιβολή ανώτατων ποινών και φυσικά να οδηγηθούν στη φυλακή» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Βαρουφάκης: Αγώνας ξανά από την αρχή εναντίον των ιδεών τους

«Οι φασίστες, οι ναζί κατάφεραν τα τελευταία χρόνια να εμποτίσουν την ελληνική κοινωνία με αυτές τις δηλητηριώδεις. Το ΜέΡΑ25 μετά την καταδίκη των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής θα αρχίσει τον αγώνα ξανά από την αρχή εναντίον των ιδεών τους» 

Παυλόπουλος: Με την ιστορική απόφασή της η Ελληνική Δικαιοσύνη όρθωσε στιβαρό τείχος υπεράσπισης της Δημοκρατίας

«Με την ιστορική απόφασή της για το ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής», η Ελληνική Δικαιοσύνη, αιρόμενη στο ύψος των περιστάσεων, όρθωσε με την δίκαιη ετυμηγορία της στιβαρό τείχος υπεράσπισης του Ανθρώπου, της Δημοκρατίας μας και του Πολιτισμού μας».

«Σήμερα δικαιώνεται η Δημοκρατία και οι εθνικές και ευρωπαϊκές αξίες μας» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του για την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, και αναφερόμενος στο άνοιγμα της δίωξης επί κυβερνήσεώ του επισήμανε: «Πολύ απλά, δεν κάναμε τίποτα παραπάνω από το εθνικό και δημοκρατικό μας καθήκον»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:43