search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:26
MENU CLOSE

Χαλάνδρι: Κρούσματα κορωνοϊού στο 3ο Δημοτικό

07.10.2020 15:13
Ζέρβας: Τα δημοτικά δεν πρέπει να ανοίξουν για κανένα λόγο μέσα στο Δεκέμβριο  - Media

 

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές του ΕΟΔΥ με αφορμή των εντοπισμό δυο κρουσμάτων Covid-19 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα που εστάλη μέσω mail στους γονείς όλων των μαθητών, η διεύθυνση του σχολείου επικοινώνησε με την Περιφέρεια Αττικής, όπου και ενημέρωσε με τη σειρά της για άμεση απομάκρυνση από το σχολείο των μαθητών του Γ2 Τμήματος του πρωινού προγράμματος κι όσων μαθητών παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα του τμήματος της Γ τάξης, διότι εκεί εντοπίστηκαν τα κρούσματα.

Οι μαθητές των παραπάνω τμημάτων πρέπει να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό για δυο βδομάδες. Τα τμήματα έκλεισαν σήμερα και ακολούθησε απολύμανση.

Κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επισήμανε πως μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, έχει ανασταλεί η λειτουργία 14 σχολικών μονάδων σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως σημείωσε, «αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων σε αναστολή λειτουργίας λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος βρίσκονται σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Επίσης άξιο αναφοράς είναι ότι μαθητές που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα αντιπροσωπεύουν το 0,016% επί συνόλου των μαθητών, ποσοστό 0,033% επί συνόλου των εκπαιδευτικών σε σχέση με το σύνολο των εκπαιδευτικών, ενώ τα κρούσματα είναι γεωγραφικά αποσπασματικά και χωροταξικά μεμονωμένα, γεγονός που δείχνει ότι τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του σχολικού έτους δεν υπάρχει διασπορά εντός των σχολικών μονάδων και ως εκ τούτου τα σχολεία μας θεωρούνται ασφαλή», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:25