search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:02
MENU CLOSE

Η μάνα μας, η έμπνευσή μας, η νίκη μας…

07.10.2020 17:42
magda

 

Κι όμως, τελικά στην Ελλάδα και η δικαιοσύνη λειτουργεί και η δημοκρατία και η πολιτική συνεννόηση όταν ξεπερνάει τα μικροκομματικά συμφέροντα. Με προβλήματα; Ναι. Αλλά λειτουργούν. Όλα! Αρέσει, δεν αρέσει σε κάποιους.

Η Χρυσή Αυγή, με τα τάγματα εφόδου δρώντας εξ’ αρχής ως εγκληματική οργάνωση, υπογείως στο ξεκίνημα και με θράσος στη συνέχεια, εκμεταλλεύτηκε το «κραχ» του 2010 για να χτυπήσει ακριβώς εκεί. Στην απελπισία και το φόβο που προκαλούσε η οικονομική κρίση. Με στόχο;

Να ξεχαρβαλώσει, πάνω στην αναμπουμπούλα, τα στηρίγματα της κοινωνίας. Χτυπώντας τη δημοκρατία, τα άλλα κόμματα, τους αδύναμους, την ανοχή στο διαφορετικό, τα ΜΜΕ. Και φυσικά, τη δικαιοσύνη!

Αυτή ήταν ο πιο δύσκολος «αντίπαλος» για τους χρυσαυγίτες. Και η δικαιοσύνη κατάφερε σήμερα να στοιχειοθετήσει και να «δέσει» από παντού, κάτι διόλου εύκολο, ότι μιλάμε για εγκληματική οργάνωση.

Το ίδιο προσπαθούν να κάνουν και τώρα με την πανδημία τα απομεινάρια των Χρυσής Αυγής, με «ψεκασμένες» θεωρίες που όσο περισσότερους πείθουν, τόσο πιστεύουν ότι θα προκληθεί το χάος.

«Ήταν η μεγαλύτερη δίκη νεο – φασιστών από την ποινική δίωξη των Ναζί στη δίκη της Νυρεμβέργης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» έγραψε ο Guardian αποδίδοντας την βαρύτητα της στιγμής και αυτό είναι που θα περάσει, τελικά, στην Ιστορία.

Το ξέσπασμα της κοινωνίας σήμερα, του 90-95% της κοινωνίας για να είμαστε πιο ακριβείς, δείχνει ότι τα δημοκρατικά και υγιή αντανακλαστικά μας παραμένουν ισχυρά. Κι ας περνάει η κοινωνία μας τη μια κρίση μετά την άλλη. Κι ας φοβόμαστε όλοι για το αύριο. Φασίστες δεν θα γίνουμε.

Με πηγή έμπνευσης τη «μάνα μας» Μάγδα Φύσσα. Αυτή τη γυναίκα που ένιωσε τόσο πόνο αλλά αντί να λυγίσει βγήκε νικήτρια, με τις γροθιές υψωμένες. Και σφιγμένες τόσο που «έπνιξαν» τη μισανθρωπία της Χρυσής Αυγής, όταν της φώναζαν εμετικά «πού είναι ο Παύλος;». Αυτή που στάθηκε κολώνα, μέσα στο θρήνο για το παλικάρι της, ώστε να αφυπνίσει και να εμπνεύσει μια ολόκληρη κοινωνία για να ορθώσει ανάστημα απέναντι στους ναζί.

«Έχασα τον Παύλο και απέκτησα τόσα παιδιά και όταν περπατάω στο δρόμο με φωνάζουν «μάνα», αυτό για μένα είναι συγκλονιστικό», έλεγε.

Και μπορεί με τη Χρυσή Αυγή να ξεμπερδέψαμε, όμως με τον φασισμό δεν ξεμπλέκεις τόσο εύκολα. Μέχρι πέρυσι, άλλωστε, οι ψηφοφόροι τους τούς έστελναν στη Βουλή. Γνωρίζοντας από το 2013 όσοι έριχναν την ψήφο για τη στυγνή δολοφονία του Παύλου.

Όσο, όμως, η «μάνα μας» πνίγει με τις γροθιές της το φωλιασμένο μίσος και μας δίνει δύναμη κι όσο η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της, τόσο ως κοινωνία δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:02