search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:08
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα σύσσωμη η κυβέρνηση του Βελγίου

08.10.2020 13:49
Κορωνοϊός: Σε καραντίνα σύσσωμη η κυβέρνηση του Βελγίου - Media

 

Σύσσωμη η κυβέρνηση των Βρυξελλών τέθηκε σε καραντίνα, αφού ο υπουργός Οικονομικών Sven Gatz (Open VLD) βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν έρθει σε επαφή μαζί του κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, και για τον λόγο αυτό έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικούς ελέγχους. Μόνο ο υπουργός Υγείας Alain Maron και η υφυπουργός στέγασης και ισότητας Nawal Ben Hamou εξαιρούνται μέχρι στιγμής από την καραντίνα, καθώς δεν είχαν επαφή με τον Gatz, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της υπουργού Περιφερειακής Κινητικότητας, Elke Van den Brandt.

Τα νέα αυτά έρχονται λίγες ώρες μόνο μετά από ένα αντίστοιχο περιστατικό στην κυβέρνηση της Βαλλονίας. Εκεί ήταν η υπουργός Τουρισμού της γαλλόφωνης επαρχίας όπου βρέθηκε θετική στον ιό, η Valérie De Bue (MR). Η De Bue ήρθε σε επαφή με αρκετούς συναδέλφους της την Παρασκευή, καθώς τότε πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας ενός νέου μέλους της κυβέρνησης. Όπως γίνεται αντιληπτό, το προγραμματισμένο για αύριο υπουργικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στο μεταξύ, έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της περιφερειακής κυβέρνησης των Βρυξελλών να κλείσει όλα τα μπαρ στην πρωτεύουσα για ένα μήνα.  Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους αυτών των επιχειρήσεων οι οποίοι έχουν ήδη πληγεί υπερβολικά τόοσο από το τρίμηνο lockdown της περασμένης άνοιξης όσο  και από την δραματική μείωση της τουριστικής και επαγγελματικής κίνηση στις Βρυξέλλες. 

Η Ένωση Ιδιοκτητών Μπρασερί σε ανακοίνωση της τονίζει ότι «τοι καφετέριες δεν είναι οι κύριες υπεύθυνες για την εξαπλωση του κορονοιού στις Βρυξέλλες» και ζητά να πληροφορηθεί τα στοιχεία που δικαιολογούν την απόφαση της περιφερειακής κυβέρνησης. Επίσης, οι ιδιοκτήτες μπαρ προειδοποιούν ότι θα δημιουργηθεί χάος στην λειτουργία των μαγαζιών και την εφαρμογή του μέτρου καθώς πολλά μπαρ θα προσθέσουν την δυνατότητα προσφοράς ενός σνακ ώστε να διασφαλίσουν ότι θα λειτουργούν ως εστιατόρια η λειτουργία των οποίων θα συνεχίσει να επιτρέπεται. 

Η Diane Delen, πρόεδρος της Βελγικής Ομοσπονδίας Καφέ, εκφράζει την πλήρη αντίθεση της στο μέτρο καθώς αυτό θα επιταχύνει την  πτώχευση μεταξύ των 3.000 επιχειρήσεων στην πρωτεύουσα και προσθέτει πως  «η επίδραση της χιονοστιβάδας αυτής» θα είναι τεράστια και άλλες οικονομικές δραστηριότητες. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:07