search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:27
MENU CLOSE

Τσακαλώτος: Ο Αλέξης και να χάσει τις εκλογές, έχει πολύ μέλλον μπροστά του

08.10.2020 15:36
Εξώδικο Τσακαλώτου για το δημοσίευμα περί «συνάντησης με ισχυρό επιχειρηματικό παράγοντα» - Media

 

Ακόμα κι αν χαθούν οι επόμενες εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας έχει αρκετό μέλλον μπροστά του, εκτιμά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Εκτιμά ότι υπάρχει δυνατότητα αντιστροφής του κλίματος και νίκης στις επόμενες εκλογές, ενώ ακόμα κι αν χαθούν δεν θα τεθεί ζήτημα ηγεσίας.

Σε συνέντευξη στο Kontra Channel, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος εκτιμά ότι υπάρχει δυνατότητα αντιστροφής του κλίματος και νίκης στις επόμενες εκλογές εκφράζοντας, παράλληλα, την άποψη ότι ακόμα κι αν αυτό δεν γίνει δεν θα τεθεί ζήτημα ηγεσίας. 

«Το έχω πει και το έχω πει πάρα πολλές φορές: ότι ο Αλέξης και να χάσει τις εκλογές νομίζω έχει πολύ μέλλον μπροστά του. Νομίζω ότι έχει και τη δυνατότητα να το αντιστρέψει και να μην χαθούν οι εκλογές και να κερδίσουμε, γιατί όπως είπαμε πριν, αλλάζει το κλίμα» εξήγησε ο κ. Τσακαλώτος και διευκρίνισε: «Ένα πράγμα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και πάρα πολλά νέα παιδιά».

Για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι αυτή «πάει πολύ μακριά» και πρόσθεσε ότι αρκετές φορές έχουν διαφωνήσει κάτι που δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό καθώς έχουν περάσει μαζί πολλά.

«Νομίζω όμως ότι το έχω πει πάρα πολλές φορές ότι με τον Αλέξη έχουμε μια σχέση πάει πολύ μακριά, έχω διαφωνήσει πάρα πολλές φορές, πολλές φορές είχε δίκιο αυτός και πήγα πίσω εγώ, πολλές φορές είχα δίκιο εγώ και με άκουσε αυτός, πως θα το περιμένατε να είναι διαφορετικά;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι «θα μπορούσατε να περιμένατε ότι δύο άνθρωποι που περάσαμε αυτά που περάσαμε με μνημόνια και αυτό το άγχος το καλοκαίρι του 2015 και μετά βγάλαμε τη χώρα από το μνημόνιο κι όχι μόνο εμείς, όλη η διαπραγματευτική ομάδα και πάρα πολύς κόσμος, σε αυτό θα μπορούσε να μην υπάρχουν διαφορές».

Για τις αιτιάσεις που έχει εκφράσει ανά διαστήματα για τη δημοκρατία εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κόμματα υπάρχουν ισχυρότερες διαδικασίες και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του κόμματος συγκαλεί αρκετές φορές τα όργανα σε πολύωρες συνεδριάσεις.  «Εγώ θα ήθελα να είναι πιο δημοκρατικό το κόμμα, πιο συλλογικό. Το έχω πει, δεν το κρύβω αυτό το πράγμα, αλλά να μην χάσουμε το δάσος από το δέντρο. Σ

ε σχέση με όλα τα κόμματα έχουμε συλλογικές λειτουργίες, ο Αλέξης πάρα πολλές φορές έχει πει από μόνος του ότι εγώ δεν θέλω αρχηγικό κόμμα, πάντα συγκαλεί και Κεντρικές Επιτροπές και Πολιτική Γραμματεία και Πολιτικό Συμβούλιο». Μπορεί εγώ να παραπονιέμαι ότι θέλω πολύ πιο δημοκρατικό το κόμμα, πολύ πιο συλλογικό -αυτό 20 χρόνια το λέω δεν το λέω τώρα με τον Αλέξη- το έλεγα και Αλαβάνο, το έλεγα και με τον Κωνσταντόπουλο, αλλά αυτά τα λέμε επειδή υπάρχει το πλαίσιο της Δημοκρατίας, της συνείδησης της συλλογικότητας και το θέλουμε να είναι καλύτερο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:26