search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:41
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Βρετανία: 77 νεκροί και 17.540 κρούσματα σε 24 ώρες – Κοντά σε μίνι lockdown η Βόρεια Αγγλία

08.10.2020 15:46
Βρετανία: Πάνω από 28.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο - Media

 

«Καλπάζει» ανεξέλεγκτα πλέον η πανδημία του νέου κορωνοϊού στη Βρετανία, καθώς την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 77 επιπλέον θάνατοι και 17.540 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Νωρίτερα, είχε διαρρεύσει σχέδιο του Βρετανού πρωθυπουργού για εφαρμογή μίνι lockdown στη Βόρεια Αγγλία, στην οποία περιλαμβάνονται μεγάλες περιοχές σε πόλεις όπως το Μάντσεστερ, το Λίβερπουλ και το Νιούκαστλ.

Η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στη Βρετανία συνιστά πλέον ένα δεύτερο μεγάλο κύμα, την ίδια στιγμή που τα υπολογιστικά μοντέλα κάνουν λόγο για ραγδαία αύξηση κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, λόγω και του συνωστισμού που παρατηρείται σε διάφορες περιοχές, με ομάδες νεαρών ατόμων που παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τοπικές κυβερνήσεις στο Μάντσεστερ, το Λίβερπουλ και το Νιούκαστλ ετοιμάζονται ήδη για τη λήψη νέων μέτρων και την επιβολή καραντίνας σε περιοχές των πόλεών τους.

Η αύξηση των ημερησίων θανάτων τον τελευταίο μήνα είναι ενδεικτική της εκρηκτικής κατάστασης που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται στη Βρετανία λόγω της πανδημίας Covid-19.

Στις 10 Σεπτεμβρίου είχαν καταγραφεί 7 θάνατοι και στις 17 του ίδιου μήνα 21. Σχεδόν έναν μήνα μετά, οι νεκροί 10πλασιάστηκαν, φτάνοντας τουσ 77 σε ένα 24ωρο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:40