search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:35
MENU CLOSE

«Διαγραφή» Κοντονή από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Μόνος του απεμπόλησε την ιδιότητα του μέλους»

08.10.2020 16:17
«Διαγραφή» Κοντονή από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Μόνος του απεμπόλησε την ιδιότητα του μέλους» - Media

 

Την έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ έδειξε στον Σταύρο Κοντονή η Κουμουνδούρου, με ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Μετά τις πρωινές του δηλώσεις και την on air παραίτηση από την Κεντρική Επιτροπή με βαριές κατηγορίες προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για την αλλαγή στους Ποινικούς Κώδικες, αλλά και τις κατηγορίες περί σταλινισμού στην αντίδραση της Κουμουνδούρου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντά ότι “έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος”, κάτι που ουσιαστικά ισοδυναμεί με διαγραφή.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο δελτίο του Οpen, χαρακτήρισε “άθλιους ψεύτες και συκοφάντες” αυτούς που σήμερα του καταλογίζουν ότι είναι πέμπτη φάλαγγα της Δεξιάς, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του είχε αναφέρει ότι με τις δηλώσεις του ο πρώην υπουργός εξυπηρετεί “εχθρικά” συμφέροντα προς την Αριστερά και το κόμμα του.

Στη νέα ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου δείχνει ουσιαστικά ότι ο Σταύρος Κοντονής αποτελεί πλέον “ξένο σώμα” για τον ΣΥΡΙΖΑ με δική του ευθύνη κι επιλογή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

“Ο Σταύρος Κοντονής παραμένει απαρέγκλιτα, σύμφωνα με δήλωσή του, “κομμουνιστής στην ανανεωτική Αριστερά”. Προφανώς κανένας δεν μπορεί να του αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα.

Το δικαίωμα όμως να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το απεμπόλησε ο ίδιος από τη στιγμή που αποφάσισε να στραφεί κατά του κόμματος του όχι μόνο με ανυπόστατες κατηγορίες για τον ποινικό κώδικα που εκ των πραγμάτων ευνοούν την προπαγάνδα και τα fake news της ΝΔ, αλλά και με απαράδεκτους, συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για συντρόφους του. Επέλεξε με την στάση του να προσπαθήσει να αμαυρώσει μια τεράστια λαϊκή νίκη ενάντια στην εγκληματική δράση των νεοναζί. Ο καθείς και οι επιλογές του”.

Τι είπε στο Open

«Δεν περίμενα τη σημερινή εξέλιξη. Αυτό που υποστήριξα σε συνομιλία με τον κ. Παπαδάκη, για την παραίτησή μου,  ήτανότι αυτό ήταν καλύτερα τη σημερινή μέρα της νίκης του αντιφασιστικού κινήματος να μην το συζητήσουμε. Αλλά κατά τη διάρκεια της συζήτησης θίχθηκε το θέμα των ποινών για τη Χρυσή Αυγή. Εκεί είπα ότι πλέον δεν υπάρχει στον ποινικό κώδικα η πρόβλεψη της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων», ανέφερε νωρίτερα   ο Σταύρος Κοντονής σε συνέντευξή του στο Open και τη Νίκη Λυμπεράκη για το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με τις αλλαγές του ποινικού κώδικα και τη δίκη της Χρυσής Αυγής. 

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είπε ακόμα:

– «Εγώ όταν ήμουν υπουργός είχα πει ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να πάμε με αυτόν τον ποινικό κώδικα. Αν δεν αλλάξουν συγκεκριμένα άρθρα, δεν μπορεί η κυβέρνηση να πάρει την πολιτική ευθύνη. Είχα μιλήσει για την μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας, για τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, για τα θέματα του βιασμού, όπως και για τα βασανιστήρια».

– «Ευθέως απαντάω. Αυτά τα είχα θέσει όταν ήμουν υπουργός και γι’ αυτό είχα πει ότι δεν θα πάω στη βουλή αυτό το σχέδιο. Όταν το είδα αναρτημένο από τον επόμενο υπουργό, τόνισα ότι υπάρχουν προβληματικές διατάξεις. Στη βουλή που μίλησα είχα πει ότι αν κρίνει η πλειοψηφία ότι πρέπει να ψηφιστεί σήμερα, ας ισχύσει σε βάθος χρόνου, ώστε να γίνουν στο μεταξύ οι απαραίτητες διορθώσεις».

– «Να ρωτήσετε αυτούς που με αγνόησαν. Όλοι αυτοί που λένε μετά από 41 χρόνια ότι εγώ γίνομαι πέμπτη φάλαγγα της δεξιάς. Άθλιοι, συκοφάντες και ψεύτες». 

– «Αυτό που προπαγάνδισε η Νέα Δημοκρατία ότι εγώ παραιτήθηκα δήθεν για το συγκεκριμένο θέμα είναι απολύτως ψευδές».

– «Δεν έχω δεκαετίες στην πολιτική, 41 χρόνια είμαι κομουνιστής στην Ανανεωτική Αριστερά κι εκεί παραμένω απαρέγκλιτα».Σ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:35