search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:03
MENU CLOSE

Ανώτατες ποινές ζητά το ΚΚΕ μετά την απόφαση για Χ.Α.: «Η καταδίκη να συνοδευτεί με παραδειγματική τιμωρία»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2146
8-10-2020
09.10.2020 03:00
koutsoubas-980.jpg

 

Μετά την ικανοποίηση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το ΚΚΕ στρέφει το βλέμμα στη διαδικασία της επιβολής ποινών και ζητά αυτές να είναι οι ανώτατες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Περισσός πέρα από το πολιτικό είχε και ειδικό ενδιαφέρον για τη δίκη λόγω της επίθεσης που δέχτηκαν τον Σεπτέμβριο του 2013 μέλη του ΠΑΜΕ που έκαναν αφισοκόλληση έξω από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα (μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής Σωτήρης Πουλικόγιαννης) από μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χ.Α.

Η αρχική κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος τεσσάρων κατηγορουμένων (Αντωνακόπουλος, Καστρινός, Πανταζής, Χατζηδάκης) μετατράπηκε τελικά από το δικαστήριο σε κατηγορία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, με τους δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής να επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους μετά την απόφαση ότι έγινε «μη ορθή μεταβολή» της κατηγορίας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από συνδικάτα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ και φορείς προσκείμενους στο ΚΚΕ, ώστε να οργανωθεί και να διευκολυνθεί η συμμετοχή στη μεγάλη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο.

Ειδικότερα, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης στη δήλωσή του σημείωσε πως το δικαστήριο, με βάση το πλήθος των αποδεικτικών στοιχείων, «καταδίκασε σήμερα ποινικά τους χρυσαυγίτες δολοφόνους», προσθέτοντας ότι «η καταδίκη αυτή πρέπει να συνοδευτεί με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, που είναι η επιβολή ανώτατων ποινών και φυσικά να οδηγηθούν στη φυλακή».

«Στη δίκη», συνεχίζει η δήλωσή του, «προέκυψαν και τα πλοκάμια και οι διασυνδέσεις των ναζιστών, που τους κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνους». Ως εκ τούτου, τονίζει, «δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Το κυριότερο είναι ο λαός να αντιμετωπίσει το κακό στη ρίζα του, με την ανατροπή του συστήματος, που επωάζει αυτό το αυγό του φιδιού, τον ναζισμό, τον φασισμό».

Στην ανακοίνωση των δικηγόρων Πολιτικής Αγωγής των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ:

– Σημειώνεται ότι: «Η απόφαση επιβεβαίωσε με κατηγορηματικό και σαφή τρόπο ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση».

– Γίνεται μνεία στο «τεράστιο αποδεικτικό υλικό που προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία», το οποίο «δεν άφησε καμία αμφιβολία στο δικαστήριο ότι η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής είναι υπεύθυνη για τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και την επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, παρά τη μη ορθή μεταβολή της κατηγορίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη κ.τ.λ., όσο και για δεκάδες άλλες εγκληματικές ενέργειες».

– Ζητούν την ανώτατη ποινή: «Αναμένουμε από το δικαστήριο να αντιστοιχίσει αυτήν την απόφασή του με την επιβολή των ανώτατων ποινών όπως αρμόζει σε μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση και να οδηγήσει τους καταδικασθέντες κατηγορούμενους στη φυλακή, προκειμένου να ικανοποιηθεί και το αίσθημα δικαίου του λαού μας και να αποδοθεί δικαιοσύνη στα θύματά της».

«Σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός πρέπει να εντείνει την επαγρύπνησή του και να απομονώσει με την ίδια του τη δράση τη Χρυσή Αυγή και κάθε είδους φασιστικά και ναζιστικά μορφώματα» καταλήγει η ανακοίνωσή τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:03