search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:42
MENU CLOSE

Θεραπεία με κύτταρα νεκρών εμβρύων από άμβλωση έκανε ο Τραμπ παρότι φανατικός πολέμιός τους (Photo)

09.10.2020 10:24
Θεραπεία με κύτταρα νεκρών εμβρύων από άμβλωση έκανε ο Τραμπ παρότι φανατικός πολέμιός τους (Photo) - Media

 

Το πιο βασικό από τα φάρμακα που πήρε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της θεραπείας του από τον κορωνοιό αναπτύχθηκε με τη χρήση ανθρώπινων κυττάρων που προήλθαν από άμβλωση.

Ως εκ τούτου προκύπτει μια τεράστια αντίφαση από τη στιγμή που τόσο ο Τραμπ, όσο και ο αντιπρόεδρος του έχουν δηλώσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι κατά των αμβλώσεων. Ο Τραμπ, είναι απόλυτα κατά μιας διαδικασίας δηλαδή, για την οποία όμως δέχτηκε να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να του σώσει τη ζωή.

Το φάρμακο είναι ένα κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύχθηκε από τη Regeneron. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, o πρόεδρος έλαβε 8 γραμμάρια αυτής της ουσίας αφού νοσηλεύτηκε το σαββατοκύριακο. Το συγκεκριμένο φάρμακο δεν έχει εγκριθεί.

Τα βλαστικά κύτταρα που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη του φαρμάκου είναι γνωστά ως κύτταρα ΗΕΚ-293Τ. Πρόκειται για μια σειρά κυττάρων που χρησιμοποιούνται σε εργαστήρια. Τα κύτταρα προήλθαν αρχικά από νεφρό εμβρύου, μετά από έκτρωση που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία και μάλιστα τη δεκαετία του 1970.

Ο Τραμπ έχει συνεχώς επιδιώξει να περιορίσει την πρόσβαση σε αμβλώσεις. Πρόσφατα μάλιστα διόρισε τον συντηρητικό καθολικό δικαστή Amy Coney Barrett στο ανώτατο δικαστήριο. Το κίνημα κατά των αμβλώσεων είναι μια από τις πιο ενθουσιώδεις βάσεις υποστήριξης του Τραμπ.

Η πλατφόρμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος αντιτίθεται ρητά στην έρευνα εμβρυϊκών βλαστικών κυττάρων και ζητεί την απαγόρευση της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης για την έρευνα εμβρυϊκών βλαστικών κυττάρων.

Το 2019, η κυβέρνησή του Τραμπ σταμάτησε τη χρηματοδότηση κυβερνητικών επιστημόνων προκειμένου να εργαστούν σε μελέτες που εμπλέκουν εμβρυϊκά βλαστικά κύτταρα – «έκοψε» περίπου 31 εκατομμύρια δολάρια – σύμφωνα με το Science Magazine .

Το φάρμακο που πήρε ο Τραμπ δεν είναι διαθέσιμο στο κοινό και έχει δοκιμαστεί μόνο σε 275 άτομα μέχρι σήμερα. Οι θεραπείες αυτου του είδους κοστίζουν κατά μέσο όρο πάνω από 96.000 δολάρια ΗΠΑ ανά δόση.

Ο αντιπρόεδρος Mάικ Πενς, δε, δήλωσε πρόσφατα: «Λαχταρώ την ημέρα που ο Roe v Wade θα πεταχθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας», αναφερόμενος στην απόφαση του ανώτατου δικαστή των ΗΠΑ, που επέτρεψε στις γυναίκες να πραγματοποιούν νόμιμες αμβλώσεις από το 1973.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28