search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:25
MENU CLOSE

Υπουργείο Παιδείας: Προκλητικά τα ΜΑΤ πέταξαν χημικά στο Mall, μαθητές κινδύνεψαν με ποδοπάτημα (Photos)

09.10.2020 11:12
Υπουργείο Παιδείας: Προκλητικά τα ΜΑΤ πέταξαν χημικά στο Mall, μαθητές κινδύνεψαν με ποδοπάτημα (Photos) - Media

 

Σε άλλη μια κινητοποίηση, αυτή τη φορά 15χρονων και 16χρονων μαθητών, που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης και περισσότερα μέσα προστασίας από τον κορωνοϊό στα σχολεία, η κυβέρνηση και η αστυνομία επέλεξαν το δρόμο της απροκάλυπτης καταστολής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο topontiki.gr εκπαιδευτικών και μαθητών που συμμετείχαν στην νέα μαζική πανεκπαιδευτική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, με ασήμαντη αφορμή, τα χημικά και οι κρότου λάμψης έπεσαν βροχή από τα ΜΑΤ. Εκατοντάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν με κίνδυνο να ποδοπατηθούν, ενώ η ΕΛΑΣ επιστράτευσε αμέσως, και χωρίς να συνεχίζεται κανένα επεισόδιο, τους περιβόητους δικυκλιστές της ΔΡΑΣΗ κυνηγώντας διαδηλωτές σε έναν πολύ στενό και επικίνδυνο χώρο όπως είναι η περιοχή γύρω από το υπουργείο και το Mall. 

Μάλιστα τα ΜΑΤ εκτόξευσαν χημικά και δακρυγόνα τόσο στον προαύλιο χώρο του εμπορικού κέντρου όπου είχαν καταφύγει πολλοί μαθητές, με αποτέλεσμα ακόμα και οι υπάλληλοι ασφάλειας του Mall να εμφανιστούν με… αντιασφυξιογόνες μάσκες (!)  όσο και στη γέφυρα που οδηγεί στο σταθμό του ΗΣΑΠ, με κίνδυνο κάποια παιδιά να σπρωχτούν από τον συνωστισμό ακόμα και στις γραμμές του τρένου.

Είναι άξιον απορίας γιατί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και προσωπικά η Ν. Κεραμέως επέλεξαν την ανοιχτή καταστολή, ειδικά μάλιστα τώρα που όπως ισχυρίζονται βαίνει προς εκτόνωση το κίνημα των καταλήψεων. 

Να σημειωθεί ότι έγιναν τουλάχιστον τέσσερις προσαγωγές μαθητών. 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15