search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:02
MENU CLOSE

Ψυχραιμία. Tα χειρότερα αρχίζουν τώρα!

09.10.2020 11:35
Lockdown: Τι σημαίνει το «άνοιγμα δύο ταχυτήτων» που σκέφτεται η κυβέρνηση;  - Media

 

Όσο προχωρεί το φθινόπωρο, με τη ανησυχητική εξέλιξη της πανδημίας, τόσο θα γίνονται όλο και πιο αντιληπτά τα συμπτώματα μιας επί πλέον ψυχολογικής επιβάρυνσης που θα έχει και πρακτικές δυσμενείς συνέπειες στο ήδη επιβεβαρυμμένο σύστημα υγείας.

Ο ψυχολογικός παράγων της σύγχυσης μιας απλής γρίπης με τον επικίνδυνο και θανατηφόρο covid-19 αναμένεται να επιβαρύνει τους πάντες και τα πάντα. 
Ένα απλό συνάχι, ένας συνήθης πονόλαιμος, μια τυπική αδιαθεσία, θα σημαίνει γενικό συναγερμό, τόσο σε ατομικό επίπεδο με απίθανες ψυχολογικές παραμέτρους, όσο και στο οικογενειακό περιβάλλον  που θα αγωνιά και θα αναστατώνεται. Προφανώς, αυτή η αλυσίδα επεκτείνεται και στο χώρο εργασίας και σε κάθε μας κοινωνική δραστηριότητα. 

Το πιο σημαντικό δε, είναι ότι όλη αυτή η παρανοϊκή κατάσταση θα καταλήξει στο σύνολό της να επιβαρύνει περαιτέρω το σύστημα υγείας. Δυστυχώς είμαστε μπροστά σε μιαν ακόμα συγκυρία που απλά δεν αντιμετωπίζεται παρά μόνο με ψυχραιμία (όση διαθέτουμε…) αλλά και με την ευλαβική τήρηση των μέτρων προστασίας. Όλοι μας έχουμε λόγο για να ανησυχούμε διότι τις περισσότερες φορές θα επιβαρύνουμε δίχως λόγο τους εαυτούς μας, τους γύρω μας και το σύστημα υγείας. Πρόκειται για φαύλο κύκλο.  

Αυτή η φάση που αρχίζει τώρα, είναι πιθανότατα η πιο δύσκολη για τους λόγους που ήδη αναφέραμε καθώς τα συμπτώματα μιας απλής γρίπης θα συγχέονται με αυτά του covid-19. Η αυτοσυγκράτηση και η υπευθυνότητα είναι τα μόνα όπλα – φάρμακα που διαθέτουμε. 

Ας ελπίσουμε ότι …πανδημία είναι, θα περάσει! 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:01