search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:13
MENU CLOSE

«Ο νέος εθνικός αερομεταφορέας της Ιταλίας γεννήθηκε σήμερα»

10.10.2020 08:31
«Ο νέος εθνικός αερομεταφορέας της Ιταλίας γεννήθηκε σήμερα» - Media

 

Η Ιταλία ενέκρινε τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας, η οποία θα στεγάσει τα περιουσιακά στοιχεία της αεροπορικής εταιρείας Alitalia που αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς η κυβέρνηση προχωρεί με το σχέδιο για την εθνικοποίηση της εταιρείας.

Το σχέδιο εθνικοποίησης, το οποίο έχει καθυστερήσει εξαιτίας πολιτικών συγκρούσεων, θα πρέπει τώρα να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι υπουργοί Βιομηχανίας, Μεταφορών και Εργασίας υπέγραψαν αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ το διάταγμα για την ίδρυση της νέας εταιρείας.

«Ο νέος εθνικός αερομεταφορέας της Ιταλίας γεννήθηκε σήμερα», δήλωσε η υπουργός Μεταφορών Πάολα Ντε Μικέλι.

Η Alitalia έχει περάσει 11 χρόνια δύσκολης ιδιωτικής διαχείρισης και τρεις αποτυχημένες προσπάθειες αναδιάρθρωσης, ενώ τα προβλήματα έχουν οξυνθεί λόγω της κρίσης του κορονοϊού που έχει προκαλέσει καταστροφές στην παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:12