search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:49
MENU CLOSE

Το πλιάτσικο και η εγκατάλειψη στην κατεχόμενη Αμμόχωστο (Photo)

10.10.2020 10:57
Το πλιάτσικο και η εγκατάλειψη στην κατεχόμενη Αμμόχωστο (Photo) - Media

 

Η πρόσφατη διάνοιξη του παραλιακού μετώπου έφερε στη δημοσιότητα εικόνες που συγκλονίζουν. 

Το μέγεθος της καταστροφής και της λεηλασίας, που ακολούθησε την τουρκική εισβολή του 1974, που αντικρίζει κάποιος σήμερα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Η εφημερίδα «Πολίτης» δημοσιεύει φωτογραφίες από το εσωτερικό του κτιρίου του Λυκείου Ελληνίδων Αμμοχώστου. Το πάτωμα, όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες, είναι γεμάτο από ρούχα, τα οποία βρίσκονται εκεί για 46 χρόνια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ενδεχομένως να πρόκειται για ρούχα που μαζεύτηκαν εκεί μετά το πλιάτσικο σε σπίτια και καταστήματα, μετά την εισβολή.

Ίσως όμως πρόκειται για ρούχα που είχαν συγκεντρώσει οι Αμμοχωστιανοί ως βοήθεια προς τους πρόσφυγες της Κερύνειας, οι οποίοι είχαν φύγει από τα σπίτια τους τον Ιούλιο του 1974. Οι κάτοικοι της Αμμοχώστου τότε δεν μπορούσαν να προβλέψουν ότι λίγες μέρες αργότερα θα γίνονταν και εκείνοι πρόσφυγες.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες της εφημερίδας «Πολίτης» από το εσωτερικό του κτιρίου του Λυκείου Ελληνίδων Αμμοχώστου:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:49