search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:12
MENU CLOSE

«Καληνύχτα… η αυλαία έπεσε»: Κλείνει το Pireus Academy

10.10.2020 13:26
«Καληνύχτα... η αυλαία έπεσε»: Κλείνει το Pireus Academy - Media

 

Κλείνει το Pireus 117 Academy, ένας από τους πιο επιτυχημένους, αν και με σύντομη διάρκεια ζωής, συναυλιακούς χώρους της πρωτεύουσας.

Με ανακοίνωση στο facebook η ομάδα Διεύθυνσης και Καλλιτεχνικής Παραγωγής του χώρου γνωστοποιεί την αναστολή λειτουργίας του, καθώς και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

Αναλυτικά:

«Η αρχή όλων είναι το όραμα. Το φθινόπωρο του 2015, εν μέσω capital controls και δυσμενών οικονομικών συνθηκών, άνοιξε τις πόρτες του το Piraeus 117 Academy στην καρδιά της Αθήνας με στόχο να χαρίσει στο μουσικόφιλο κοινό αξέχαστες συναυλιακές εμπειρίες παρέα με αγαπημένους καλλιτέχνες. Η ομάδα πίσω από το φιλόδοξο εγχείρημα ξεκίνησε κυριολεκτικά από το μηδέν τη μεταμόρφωση του χώρου σε ένα μουσικό venue άρτιων τεχνικών προδιαγραφών ικανό να συναγωνιστεί αντίστοιχα venues του εξωτερικού.

Φτάνοντας στο 2020, κατέφθασε η εποχή του Covid-19 και της μεγαλύτερης οικονομικής αβεβαιότητας των τελευταίων δεκαετιών. Τα φώτα των συναυλιακών χώρων και club έσβησαν, οι πόρτες κλειδώθηκαν με αμφίβολο τον τρόπο της μελλοντικής τους λειτουργίας.

Οικονομικές πιέσεις από το περιβάλλον της ιδιοκτησίας του χώρου οδήγησαν σε κλίμα αδιαλλαξίας καθιστώντας αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας του χώρου ως του συναυλιακού venue που αγάπησε το κοινό.

Όταν χαθεί η μαγεία ενός χώρου λόγω οικονομικών παραγόντων, η αυλαία του αναγκαστικά πέφτει.

Η ομάδα Διεύθυνσης και Καλλιτεχνικής Παραγωγής του Piraeus 117 Academy, κλείνει ένα κεφάλαιο ώστε να ανοίξει ένα καινούργιο σύντομα σε νέα συναυλιακά και πολιτιστικά σοκάκια.

Με αγάπη και πάθος για τη μουσική, τις συναυλίες και τον πολιτισμό.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44