search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:01
MENU CLOSE

Επικύρωσε ο Σίσι τη συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου

10.10.2020 17:36
Επικύρωσε ο Σίσι τη συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου - Media

 

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επικύρωσε σήμερα την συμφωνία οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου,

Με διάταγμα που εξέδωσε σήμερα, υπό τον αριθμό 444/2020, επικύρωσε τη συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας, θεσπίζοντας έτσι και μια αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) μεταξύ των δύο χωρών.

Το προεδρικό διάταγμα δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα σήμερα.

Η Ελλάδα επικύρωσε τη συμφωνία με την Αίγυπτο στις 27 Αυγούστου.

Το διάταγμα ορίζει ότι σε περίπτωση ανακάλυψης φυσικών πόρων, συμπεριλαμβανομένων αποθεμάτων υδρογονανθράκων, που εκτείνονται από την ΑΟΖ ενός από τα μέρη της ΑΟΖ του άλλου, τα δύο μέρη θα πρέπει να συνεργαστούν για να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τον τρόπο εκμετάλλευσης αυτών των πόρων.

Στις 6 Αυγούστου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Αιγύπτιος ομόλογός του Σάμεχ Σούκρι υπέγραψαν τη συμφωνία, η οποία, σύμφωνα με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ “στοχεύει στην αξιοποίηση των διαθέσιμων δυνατοτήτων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου”.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:01