03/12/2020 10:35:53

Σήμερα η απόφαση επί των ελαφρυντικών – Ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ για τις συλλήψεις

Σήμερα η απόφαση επί των ελαφρυντικών – Ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ για τις συλλήψεις - Media

 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα πραγματοποιήσει την κρίσιμη ανακοίνωση στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας. Ωστόσο, δεν αναμένεται να ανακοινωθούν την ίδια ημέρα οι ποινές.

Πιθανότατα λοιπόν από την Τρίτη, και αναλόγως την απόφαση, η ΕΛΑΣ θα αναλάβει να συγκεντρώσει τα καταδικασθέντα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εκπονηθεί ειδικός επιχειρησιακών σχεδιασμός για την άμεση προσαγωγή των χρυσαυγιτών στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ ειδική πρόβλεψη υπάρχει για περιπτώσεις κατά τις οποίες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν εμφανιστούν συνεργάσιμα με τις αρχές.

Σύμφωνα με το MEGA, η οικία του Νίκου Μιχαλολιάκου, στην Πεύκη, βρίσκεται υπό διακριτική παρακολούθηση, ενώ ερώτημα παραμένει αν ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης θα μεταβεί στο Εφετείο Αθηνών τη Δευτέρα, όπως έχει ανακοινώσει ότι θα πράξει ο Γιάννης Λαγός.

Το πλαίσιο των ποινών για εγκληματική οργάνωση είναι 5- 15 έτη για την ηγετική ομάδα και 5-10 έτη για τα μέλη. Οι ποινές αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά μειώνονται σε 1-5 για τα μέλη και 2-8 για τους διευθυντές. Για τους καταδικασθέντες που αντιμετωπίζουν κατηγορία για την ανθρωποκτονία Φύσσα -εκτός του Γιώργου Ρουπακιά- και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων οι ποινές που προβλέπονται φθάνουν τα 10 έτη χωρίς ελαφρυντικό. Ο δράστης της δολοφονίας του μουσικού είναι αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια κάθειρξη αν δεν του αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

Σημειώνεται ότι σε αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο καλεί για την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου η πρωτοβουλία «δεν είναι αθώοι».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.