search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:41
MENU CLOSE

Λίβανος: Σε καραντίνα 170 χωριά σε όλη τη χώρα, καθώς αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα

11.10.2020 11:33
Λίβανος: Σε καραντίνα 170 χωριά σε όλη τη χώρα, καθώς αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα - Media

 

Περίπου 170 χωριά και κοινότητες, πολλά από τα οποία είναι ήδη αποκλεισμένα, θα τεθούν σε καραντίνα επί μία εβδομάδα αρχής γενομένης από αύριο Δευτέρα, λόγω της καθημερινής αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών του Λιβάνου.

Οι αρχές διέταξαν επίσης το κλείσιμο «μέχρι νεωτέρας» των μπαρ και των νυχτερινών κέντρων σε όλη τη χώρα.

Ο αριθμός των μολύνσεων από νέο κορωνοϊό αυξάνεται και πλέον τα κρούσματα έχουν ανέλθει στα 52.558, ενώ 455 άνθρωποι πέθαναν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, 169 χωριά σε όλη τη χώρα θα τεθούν σε καραντίνα από τις 6 το πρωί αύριο μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου. Περίπου 80 από αυτά ήταν ήδη αποκλεισμένα με βάση μια προηγούμενη υπουργική απόφαση.

Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Χαμάντ Χασάν προειδοποίησε ότι θα πρέπει οι Λιβανέζοι «να αδράξουν την τελευταία ευκαιρία» που τους δίνει αυτή η μερική καραντίνα ώστε να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων και να αποφευχθεί ένα δραματικό σενάριο «όπως στην Ευρώπη».

Οι αρχές φοβούνται ότι τα νοσοκομεία θα κατακλυσθούν από ασθενείς, την ώρα που τρία από τα μεγαλύτερα της Βηρυτού τέθηκαν εκτός λειτουργίας λόγω της πολύνεκρης έκρηξης που σημειώθηκε τον Αύγουστο στο λιμάνι της πρωτεύουσας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:40