search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:01
MENU CLOSE

Καταδίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα – Τι αποφάσισε το δικαστήριο

12.10.2020 05:01
5165136.jpg

 

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το δικαστήριο στους 7 χρυσαιγίτες που έχουν καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ανοίγοντας το δρόμο για τις μέγιστες ποινές

Η ηγετική ομάδα που θα ερθει αντιμέτωπη με τις μεγαλύτερες ποινές, αποτελείται από τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο. 

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη στον πρώην βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας στον Νίκο Μίχο και αυτό του σύννομου βίου στον Μιχάλη Αρβανίτη.

Το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας αναγνώρισε το δικαστήριο στους κατηγορούμενους Αναδιώτη, Τσακανίκα, Αγριογιάννη, Ευγενικό, Χατζηδάκη, Μαριά, Χρυσαφίτη, Παπαδόπουλο. Τέλος στους κατηγορούμενους Δήμου και Σκάλκο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Αίτημα εξαίρεσης από τον Λαγό

Αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου κατέθεσε ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, κάνοντας λόγο για προκατάληψη του δικαστηρίου. Όπως είπε, το αίτημα του θα υποστηρίξει ο δικηγόρος του και γνωστός ιδεολογικός ηγέτης του φασιστικού – ακροδεξού χώρου, Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Παίρνοντας το λόγο ο καταδικασθείς χρυσαυγίτης ανέφερε: «Θεωρώ ότι υπάρχουν προκαταλήψεις απέναντι μας. Υπάρχει άμεση και έμμεση παρέμβαση ακόμη και του πρωθυπουργού της χώρας. Σας έχουν πιέσει. Δεν υπάρχει απλή υπόνοια, υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για όσα έχω πει».

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με την αγόρευση της Εισαγγελέας επί των ποινών και αμέσως μετά ακολουθούν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης. 

Στη σημερινή διαδικασία δίνει το παρόν ο καταδικασμένος ως μέλος της διευθυντικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης, ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός ο οποίος έχει ζητήσει και συγκέντρωση σε συμπαράσταση του έξω από το Εφετείο. Εντός του δικαστηρίου ο καταδικασθείς δεν έχει δικαίωμα λόγου σε αυτήν την φάση της δίκης. Να σημειωθεί πάντως ότι χθες το βράδυ η ΕΛΑΣ και το υπουργείο Προστασίας Πολίτη ανακοίνωσαν την απαγόρευση της συγκέντρωσης των “εθνικιστών” έξω από το δικαστήριο.   

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έχει κρίνει ενόχους 57 κατηγορούμενους, με επτά να έχουν κηρυχθεί ένοχοι για πλημμελήματα. Από τους υπόλοιπους 50, επτά πρώην βουλευτές, κρίθηκαν ως ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης και οι υπόλοιποι 43 μέλη της. Στους 43 καταδικασθέντες για ένταξη περιλαμβάνονται και οι καταδικασθέντες για τα κακουργήματα που αφορούν την δολοφονία Φύσσα και την επίθεση κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών, αλλά και ένας από την ομάδα που είχε επιτεθεί σε στελέχη του ΠΑΜΕ, υπόθεση που μετατράπηκε σε πλημμέλημα.

Το πλαίσιο των ποινών για εγκληματική οργάνωση είναι 5- 15 έτη για την ηγετική ομάδα και 5-10 έτη για τα μέλη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:59