search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:32
MENU CLOSE

Έχουμε χάσει τον μποούσουλα

12.10.2020 05:36

 

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαλύεται. Ο Αλέξης Τσίπρας δε αμφισβητείται . Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν καταρρέει. Αυτή είναι η αλήθεια όσο  και αν στεναχωρεί κάποιους οι οποίοι μπροστά στο τσουνάμι που έρχεται και το οποίο στο πέρασμα του θα διαλύσει όλο το κυβερνητικό αφήγημα  και το επιτελικό κράτος , επιχειρούν να απαξιώσουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να μην αποτελεί εναλλακτική λύση για τους ψηφοφόρους.

Απλό το σχέδιο , ίσως και αφελές έστω και αν αυτοί που το σκέφτηκαν πιστεύουν ότι είναι κάτι μοναδικό το οποίο μάλιστα μπορεί  να επηρεάσει  επικοινωνιακά και στους πολίτες.

Τι σκέφτηκαν  δηλαδή οι κυβερνητικοί παράγοντες που έθεσαν αυτό το σχέδιο σε εφαρμογή. Δεν θα το κάνουμε όπως το 2015 που η στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε υπέρ του. Θα το κάνουμε αλλιώς. Θα τους βγάλουμε άχρηστους ,ανίκανους και ανήμπορους να κυβερνήσουν. Θα δείξουμε στους πολίτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται και ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί.

Τι δείχνει όμως αυτή η τακτική της κυβέρνησης; Δείχνει φόβο.  Απόλυτο φόβο . Δείχνει ότι η κυβέρνηση αντί να δει τα λάθη της και να επιχειρήσει να τα διορθώσει   προσπαθεί με κουτοπονηριές  να  εξουδετερώσει την οποία επιρροή του αντιπάλου του, γιατί τον φοβάται.

 Μόνο που αυτή την φορά οι «επικοινωνιολόγοι» της κυβέρνησης κάνουν λάθος. Γιατί η καθημερινότητα δεν αντιμετωπίζεται με προπαγάνδα αλλά με ουσία και έργα. Με ενδιαφέρον , αφύπνιση και όραμα. Τα ψέματα τελείωσαν. Το φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση δεν περνάει πια ως αφήγημα , όταν οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν υποστεί τις συνέπειες τριών μνημονίων.

Επειδή λοιπόν κάποιοι από την κυβέρνηση  επιχειρούν να μας πείσουν ότι έξω χιονίζει και έχει -50 ας δούμε πως έχουν τα πράγματα . Στις δημοκρατίες  η κυβέρνηση κυβερνάει και εισπράττει τα θετικά και τα αρνητικά από τις κινήσεις που κάνει. Η αξιωματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τα όσα κάνει λάθος  (προφανώς κατά την άποψη της).

Στην Ελλάδα κριτική γίνεται μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ , η κυβέρνηση τα κάνει όλα καταπληκτικά ή αν δεν τα κάνει  καλά , όποιος της   ασκεί  κριτική θέλει το κακό της πατρίδας. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαλύεται  γιατί έφυγε ο Σταύρος Κοντονής ενώ το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός πήρε τις αρμοδιότητες από τον υπουργό Ανάπτυξης   Αδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Υγείας  Βασίλη Κικίλια και τις  έδωσε στους υφυπουργούς των δύο υπουργείων  δεν σημαίνει τίποτα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άχρηστος  ενώ η κυβέρνηση δεν έχει βρει ένα υποδεκάμετρο για να μετρήσει τις  διαστάσεις που πρέπει να έχουν οι μάσκες για τους μαθητές. .  Τα στελέχη του δεν έχουν την παιδεία που πρέπει να έχουν για να καθίσουν σε κυβερνητικές καρέκλες. Η κυβέρνηση των αρίστων διόρισε δεκάδες στελέχη χωρίς τα τυπικά προσόντα ( κάποιοι μάλιστα είχαν ψεύτικα και πλαστά χαρτιά ) και μετά έσπευσε να τους αλλάξει. Όχι όλους.

Οι άριστοι μερικές φορές είναι και υμνητές της χούντας όπως ο πρώην  Γενικός Γραμματέας τουρισμού Κων. Λούλης   τον οποίο αφού έστειλαν σπίτι του τώρα τον επαναφέρουν από το παράθυρο σε άλλο πόστο. Για να μη  θυμηθώ τους «ψυχικά νοσούντες « αντιστασιακούς της αρμόδιας υφυπουργού για θέματα πρόνοιας  κ. Δόμνας Μιχαηλίδου.

Έφτασαν στο σημείο να κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ  για …δεκανίκι της Χρυσής Αυγής λέγοντας  ότι επίτηδες άλλαξαν τους κώδικες για να «πέσουν» οι Χρυσαυγιτες  στα μαλακά , πιστεύοντας ότι σε αυτή την χώρα θα υπάρξει ένας νοήμων άνθρωπος που θα υιοθετούσε αυτή την θεωρία. Το απίστευτο είναι ότι οι ίδιοι θίγονται όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τους απαντά με τον ίδιο τρόπο και με  πραγματικά επιχειρήματα.

Τα στελέχη της ΝΔ  γνωρίζουν καλά τους νόμους , και δεν θα έκαναν τα λάθη και τις αστοχίες  που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τρείς μόνο μέρες πριν από την απόφαση για την Χρυσή Αυγή διορίστηκε η πρώην βουλευτής  και σύζυγος Μιχαλολιάκου , Ελένη Ζαρούλια στην Βουλή. Σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής ανακαλεί την απόφαση του . Φυσικά  και δεν πειράζει γιατί ο κ. Τασούλας θα κάνει ΕΔΕ για να δει ποιος έκανε το λάθος !

Όσο για τον  Αλέξη Τσιπρα  η αλήθεια είναι ότι  εκτός από το ότι μπορεί τώρα ξέρει κιόλας.  Γι αυτό άλλωστε η κυβέρνηση επιχειρεί  να αποδόμηση το προφίλ του, προβάλλοντας δηλώσεις στελεχών  που δήθεν τον αμφισβητούν , ξεχνώντας ότι είναι  ο  ηγέτης που κατάφερε το κόμμα του  να συγκρατήσει ένα 32 % των ψηφοφόρων ενώ έχασε τις εκλογές.     

Η  αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος . Σε οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα και σε κάνει να πιστεύεις ότι με τεχνάσματα μπορείς να αλλάξεις την πραγματικότητα  και να καθοδηγήσεις  τους πολίτες στον δρόμο που εσύ θέλεις  . Αυτό κάνει η κυβέρνηση.

Και όσους θεωρεί ότι  δεν μπορεί να μεταπείσει τους  αναλαμβάνουν τα ΜΑΤ…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50