search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:54
MENU CLOSE

Huawei Watch GT2 Pro: Όταν ένα smartwatch φοράει… σμόκιν

12.10.2020 07:50
gt2pro_derma

 

Ένα fitness smartwatch με τόσο premium χαρακτηριστικά που μπορεί να φορεθεί κυριολεκτικα σε κάθε περίσταση, από μία δεξίωση μέχρι τον πιο σκληρό αγώνα ή προπόνηση, δημιούργησε η Huawei με το Watch GT2 Pro.

Πρόκειται για ένα ρολόι που συνδυάζει, την υψηλή αισθητική, τα κορυφαίά υλικά κατασκευής και την state of the art τεχνολογία της Huawei καθώς η συσκευή διαθέτει αθροιστικά όλα τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των προκατόχων του Watch GT2 και Watch GT2e.

Σε ότι αφορά την κατασκευή του ρολογιού η εταιρία επέλεξε τα ποιοτικότερα υλικά που έχουμε δει μέχρι στιγμής σε τέτοιου είδους συσκευές.

Συγκεκριμένα η κάσα του είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο ένα υλικό ακόμα πιο ανθεκτικό αλλά και ελαφρύτερο από το ανοξείδωτο ατσάλι που βλέπουμε συνήθως σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Αλλά η Huawei θέλοντας να δείξει ότι με το Watch GT2 Pro στοχεύει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο δεν έμεινε εκεί.

Έτσι εκτός από τη χρήση τιτανίου για την «κάσα» τοποθέτησε στο ρολόι οθόνη από sapphire glass (κρύσταλλο από ζαφείρι) που είναι ότι πιο ανθεκτικό σε σπασίματα και γρατζουνιές και χρησιμοιποιείται συνήθως στα πιο high end αθλητικά ρολόγια των πιο premium brands παγκοσμίως.

Επιπλέον στην πλάτη του ρολογιού που έρχεται σε επαφή με τον καρπό χρησιμοποίησε κεραμικό υλικό που δημιουργεί μία πολύ πιο «άνετη» αίσθηση στο χέρι σε σχέση με το πλαστικό που χρησιμοποιείται συνήθως ενώ δεν δημιουργεί ερεθισμούς στα πιο ευαίσθητα δέρματα.

Και το τεχνολογικό «κερασάκι» που έρχεται να συμπληρώσει τον αέρα υπεροχής που αποπνέει συνολικά το ρολόι σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι ότι το Watch GT2 Pro υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση.

Δηλαδή φορτίζει αν απλά το τοποθετήσουμε στην «πλάτη» του κίνητού μας αν βέβαια αυτό έχει τη δυνατότητα να φορτίζει ασύρματα.

Γενικότερα το Watch GT2 Pro εκτός του ότι έχει την εμφάνιση ενός premium ρολογιού διαθέτει και όλα τα τεχνολογικά «καλούδια» που θα περίμενε κανείς από ένα τοπ αθλητικό ρολόι, καθώς συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά των προκατόχων και έχει προσθέσει και μερικα΄ακόμα.

Για παράδειγμα έχει μία ακόμα πιο έξυπνη λειτουργία παρακολούθησης των καρδιακών σας παλμων 24 ώρες το 24ωρο η οποία καταφέρνει να καταναλώνει ακόμα λιγότερο χώρο από την έτσι κι αλλιώς πολύ καλή μπαταρία του ρολογιού που διαρκεί έως και 14 μέρες.

Επίσης εξακολουθεί να διαθέτει πάνω από 100 προγράμματα άθλησης με αναβαθμισμένες μεθόδους παρακολούθησης φυσικής κατάστασης, αλλά έχει δώσει βάρος σε κάποια πιο «ευγενή»αθλήματα όπως το σκι και το γκολφ τα οποία ταιριάζουν στον πιο premium χαρακτήρα του .

Επίσης το ρολόι έχει αδιαβροχοποίηση 5 ATM δηλαδή αντέχει ακόμα και σε βάθος 50 μέτρων κάτω από το νερό κάτι που σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιεί άνετα σε κολυμβητικές προπονήσεις είτε σε πισίνα είτε σε ανοιχτή θάλασσα.

Επιπλέον έρχεται με δύο λουράκια, ένα δερμάτινο για τις βραδινές σας εξόδους και ένα πιο αθλητικό, από καουτσούκ το οποίο μπορείτε να το χρησιμοποιείτε πραγματικά παντού.

Σημαντικό πλεονέκτημα για την άθληση ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους αποτελεί η AMOLED οθόνη αφής 1,39 ιντσών, με υψηλή ανάλυση που εξασφαλίζει πολύ καλή ευκρίνεια ακόμα και στο πλέον δυνατό φως του ήλιου.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες τεχνολογικές δυνατότητες του Huawei Watch GT2 Pro, διαθέτει και την επαναστατική λειτουργία, τον υπολογισμό μέτρησης του οξυγόνου στο αίμα, το λεγόμενο και ποσοστό SpO2.

Επίσης το ρολόι είναι και ένα ολοκληρωμένο fitness tracker δηλαδή καταγράφει ακόμα και με κλειστό το GPS, 24 ώρες το 24ωρο, τον αριθμό των βημάτων του χρήστη, τα σκαλιά που έχει ανέβει, τις θερμίδες που έχει κάψει, τους καρδιακούς παλμούς, το επίπεδο στρες και τον συνολικό χρόνο που είναι ενεργός μέσα στην ημέρα.

Αλλά και η παρακολούθηση του ύπνου που προσφέρει το Huawei Watch GT2 Pro είναι ιδιαίτερα αναλυτική καθώς δίνει εξειδικευμένες πληροφορίες όπως, το πόσο βαρύς ή ελαφρύς είναι ο ύπνος, αν διακόπτεται κατά η διάρκεια της νύχτας, αν η αναπνοή είναι σωστή ακόμα τον χρόνο που καταλαμβάνει ο ύπνος με όνειρα!

Μάλιστα στο τέλος η εφαρμογή δίνει ένα συνολικό σκορ για την ποιότητα του ύπνου με βάση όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Ένα άλλο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι ότι για 4 δραστηριότητες όπως είναι η πεζοπορία, το τρέξιμο, το ελλειπτικό κλπ, αν ο χρήστης ξεκινήσει την άσκηση χωρίς να ενεργοποιήσει το GPS, το ρολόι μετά από λίγο το αντιλαμβάνεται και μέσω δόνησης τον ειδοποιεί για το αν θέλει να το θέσει σε λειτουργία.

Σε ότι αφορά τη λειτουργία του GPS αυτή είναι άψογη όποτε χρειάστηκε να την ενεργοποιήσουμε καθώς υποστηρίζεται από το σύστημα Glonass-Gallileo. Το ρολόι δεν χρειάζεται παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα για να «πιάσει» το δορυφορικό σήμα σε κάθε συνθήκη μόλις βγει σε ανοιχτό χώρο ενώ δεν είχε κανένα πρόβλημα ακόμα και κάτω από το νερό.

Το ρολόι συνεργάζεται με την εφαρμογή Huawei Health, μέσω της οποίας μπορείτε να βλέπετε στο κινητό σας αναλυτικότατα διαγράμματα για τις προπονήσεις σας, όπως τη διαδρομή που κάνατε σε χάρτη, τις επιδόσεις σας (χρόνους, ταχύτητα, θερμίδες κλπ) τους καρδιακούς παλμούς και πολλά άλλα.

Όμως ακόμα και χωρίς να ανατρέξετε στην εφαρμογή μπορείτε να δείτε αρκετές λεπτομέρειες για τη δραστηριότητα και στην οθόνη του ίδιου του ρολογιού.

Πληθώρα προσόψεων για κάθε περίσταση

Το Watch GT2 Pro δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη του να επιλέξει μεταξύ 200 διαφορετικών προσόψεων που παρέχουν διαφορετικό design και πληροφορίες ανάλογα με τις ανάγκες και προτιμήσεις του. Δηλαδή ανάλογα με την ώρα της ημέρας ή τη δραστηριότητα του εκείνη την ώρα μπορεί να διαλέξει την ανάλογη πρόσοψη και να μετατρέψει το ρολόι από αμιγώς αθλητικό σε ένα κλασικό ρολόι.

Επιπροσθέτως, η λειτουργία «Ζώνες Ώρας» βοηθά τους χρήστες να παραμείνουν σε επαφή με φίλους, συγγενείς και συναδέλφους που ζουν σε άλλες χώρες. Τέλος, η πρόσοψη του smartwatch επιτρέπει στον χρήστη να ορίσει προσωπικές ρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα να ζητήσει να λαμβάνει μόνο συγκεκριμένες ειδοποιήσεις μες στην ημέρα ή να επιλέξει δικές του φωτογραφίες για background.

Ανακεφαλαιώνοντας το Huawei Watch GT2 Pro αποτελεί χωρίς αμφιβολία τη «ναυαρχίδα» της εταιρίας σε ότι αφορά τα wearables καθώς συνδυάζει τα κορυφαία χαρακτηριστικά που μπορεί να συναντήσει κανείς στην κατηγορία. Διαθέτει ένα μινιμαλιστικό σχεδιασμό υψηλής αισθητικής που του επιτρέπει να φορεθεί ακόμα και με σμόκιν, ενώ φυσικά έχει όλα εκείνα τα τεχνολογικα χαρακτηριστικά για να είναι ο καθημερινός σας σύμμαχος στη βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης.

Αλλά και στην καθημερινότητα, μετατρέπεται σε έναν ακούραστο συνεργάτη, καθώς μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από τα social media, για τα μέιλ σας, ακόμα και να απαντάτε στις κλήσεις σας μέσω ηχείου και μικροφώνου το οποίο δουλεύει άψογα ακόμα και σε ανοιχτό χώρο.

Η τιμή του στα 350 ευρώ περίπου μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαιτέρως ανταγωνιστική αν σκεφθεί κανείς ότι αντίστοιχα αθλητικά smartwatches, με παρόμοιες τεχνολογικές δυνστότητες και υλικά κατασκευής πωλούνται στην αγορά σε διπλάσια ή και παραπάνω τιμή.

Ιδιαίτερα η προσφορά σε επίπεδο προπαραγγελίας στα 329 ευρώ με δώρο τα ασύρματα ακουστικά της εταιρείας, φαντάζει ιδιαίτερα ελκυστική καθώς ρίχνει ουσιαστικά την τιμή του ρολογιού σε κάτω από 300 ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:53