search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:53
MENU CLOSE

Θρίλερ στο Βατικανό: Με κορωνοϊό τέσσερα μέλη της Ελβετικής Φρουράς – Ανησυχία για τον Πάπα

12.10.2020 12:38
Θρίλερ στο Βατικανό: Με κορωνοϊό τέσσερα μέλη της Ελβετικής Φρουράς - Ανησυχία για τον Πάπα - Media
 
Ανησυχία για την υγεία του Πάπα Φραγκίσκου πυροδότησε στο Βατικανό η είδηση ότι διαγνώστηκαν θετικά στο νέο κορωνοϊό τέσσερα μέλη της Ελβετικής Φρουράς του.
 
Οι τέσσερις άνδρες εμφάνισαν συμπτώματα Covid-19 κι έχουν τεθεί σε καραντίνα καθώς αναρρώνουν από τον κορωνοϊό και γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους, όπως ανακοίνωσε η Αγία Έδρα, αλλά η ανησυχία εντείνεται για τον 83χρονο Ποντίφηκα, που λόγω ηλικίας ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.
 
Φόβοι για την υγεία του Πάπα είχαν εκφραστεί και τον περασμένο Μάρτιο, όταν εμφανίστηκε να βήχει στη διάρκεια λειτουργίας, να φυσά τη μύτη του και να τρίβει τα μάτια του, αφού προηγουμένως είχε διαγνωστεί θετικό στον κορωνοϊό ένα μέλος του προσωπικού του.
 
Όπως αποδείχθηκε, ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα, επρόκειτο για ένα απλό κρυολόγημα, που όμως ανάγκασε τον Πάπα να απέχει από τα καθήκοντά του για κάποιο διάστημα. Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε σήμερα με τον καρδινάλιο Τζορτζ Πελ, που είχε καταδικαστεί πέρυσι για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου στην Αυστραλία, για να αθωωθεί στη συνέχεια.
 
Ωστόσο, και παρά την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή του Λάτσιο, που περιβάλλει το Βατικανό και μολονότι οι τέσσερις Ελβετοί φρουροί διαγνώστηκαν θετικοί, ούτε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ούτε ο καρδινάλιος Πελ φορούσαν προστατευτικές μάσκες.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:49