search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:03
MENU CLOSE

Ζητάει και τα… ρέστα η Τουρκία για το «Oruc Reis»: Κατηγορεί την Ελλάδα για… μαξιμαλισμό

12.10.2020 14:45
Ακραία πρόκληση από το «Oruc Reis»: Μόλις 6,8 μίλια από τη Στρογγύλη (ΧΑΡΤΗΣ) - Media

 

Δεν φθάνει που η Τουρκία εξέδωσε παράνομη NAVTEX και έβγαλε ξανά το «Oruc Reis» στο Αιγαίο, τινάζοντας στον αέρα τις προσπάθειες καταλαγής και δημιουργίας καλών συνθηκών, ώστε να αρχίσει ο διάλογος Αθήνας-Άγκυρας. Δεν φθάνει που η κίνησή της αυτή υποχρέωσε τη Γερμανία να τη χαρακτηρίσει ως «λυπηρό και όχι συνετό» βήμα.

Δεν φθάνει που ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, εκτόξευσε και πάλι συγκαλυμμένες απειλές κατά της Ελλάδας. Τώρα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με ανακοίνωσή του ζητάει και τα… ρέστα, κατηγορώντας την Ελλάδα για… μαξιμαλισμό και για… απαράδεκτους ισχυρισμούς του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «το πλοίο “Oruç Reis” συνεχίζει τις ερευνητικές του δραστηριότητες από εκεί που σταμάτησε, μετά από ένα μήνα συντήρησης και επισκευής. Αυτές οι δραστηριότητες, που θα διαρκέσουν έως τις 22 Οκτωβρίου 2020, βρίσκονται εντός της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας».

Και στη συνέχεια κάνει λόγο για αβάσιμους και απαράδεκτους ισχυρισμούς του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και επαναλαμβάνει την «μαξιμαλιστική στάση της», ενώ καλεί την Ελλάδα να σταματήσεις τις στρατιωτικές δραστηριότητες που αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και να αρχίσει έναν ειλικρινή διάλογο με την Τουρκία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:03