search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:03
MENU CLOSE

Κι όμως, η Νότια Κορέα ετοιμάζει μαχητικό 5ης γενιάς – Ήδη άρχισε η κατασκευή πρωτοτύπων (Photos)

12.10.2020 17:04
Κι όμως, η Νότια Κορέα ετοιμάζει μαχητικό 5ης γενιάς - Ήδη άρχισε η κατασκευή πρωτοτύπων (Photos) - Media

 

Πρίν από μερικούς μήνες το «Π» είχε αναφερθεί στα σχέδια της Νότιας Κορέας να κατασκευάσει το δικό της stealth μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς, με στόχο να γίνει η τέταρτη χώρα που παράγει τα εξαιρετικά προηγμένα αεροσκάφη, μετά τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία.

Φαίνεται πως το μεγαλεπίβολο σχέδιο έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, κάθώς, η νοτιοκορεατική διεύθυνση αμυντικών προμηθειών DAPA (Defence Acquisition Programme Administration) εξέδωσε πληροφορίες σχετικά με το πολυαναμενόμενο stealth μαχητικό KF-X.

Το πρόγραμμα του μαχητικού stealth της ασιατικής χώρας ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε το 2015, μετά την αναθεώρησή του σε συνέχεια της παραγγελίας των F-35. Το πρωτότυπο του KF-X θα παρουσιαστεί το πρώτο μισό του 2021 με την πρώτη πτήση να αναμένεται περίπου 12 μήνες αργότερα.

 

Μάλιστα, ήδη κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες από τη συναρμολόγηση του KF-X, ενώ η Πολεμική Αεροπορία ζήτησε από τον λαό της Κορέας να το… βαφτίσει! Μέσω ειδικής πλατφόρμας, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να στείλουν τις ιδέες τους για το όνομα του μαχητικού.

 

Το μαχητικό θα είναι όπως φαίνεται το τρίτο μαχητικό της Δύσης που θα εκπροσωπεί την 5η γενιά, μετά τα F-22 και F-35. Οι ευρωπαϊκές προσπάθειες μάλλον αργούν ακόμη, ενώ η τουρκική πρόταση, το TF-X δεν φαίνεται να έχει και ιδιαίτερο μέλλον, αν δεν συνεργαστούν οι Τούρκοι με κάποια άλλη χώρα.

H Κίνα έχει ήδη παράξει το δικό της stealth μαχητικό, το J-20, ενώ σύντομα και η Ρωσία θα εντάξει στην πολεμική της αεροπορία οργανικά το Su-57.

Πηγή: onalert.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52