search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:42
MENU CLOSE

Εκτός ελέγχου ο Λουκασένκο στη Λευκωρωσία: Η αστυνομία πήρε άδεια να πυροβολεί διαδηλωτές

12.10.2020 17:14
Εκτός ελέγχου ο Λουκασένκο στη Λευκωρωσία: Η αστυνομία πήρε άδεια να πυροβολεί διαδηλωτές - Media
 
Το «πράσινο φως» πήρε η αστυνομία της Λευκορωσίας για να μπορεί να χρησιμοποιεί πυροβόλα όπλα στους δρόμους εάν αυτό απαιτείται, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας εξαιτίας της ριζοσπαστικοποίησης των αντικυβερνητικών διαμαρτυριών, όπως αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση του.
 
Ετοιμοι οι αστυνομικοί να χρησιμοποιήσουν όπλα για την τήρηση της τάξης ανέφερε ο πρώτος αναπληρωτής του υπουργού Εσωτερικών της Λευκορωσίας Γκενάντι Καζακέβιτς.
 
“Οι διαμαρτυρίες που γίνονται στο Μίνσκ έγιναν πολύ οργανωμένες και ριζοσπαστικοποιημένες. Σε σχέση με αυτή την εξέλιξη οι αστυνομικοί και οι υπηρετούντες στρατιωτικοί στα αντίστοιχα τμήματα δεν θα αποχωρούν από τους δρόμους και σε περίπτωση που καταστεί ανάγκη θα κάνουν χρήση ειδικών μέσων και όπλων” , αναφέρει ο ίδιος σε μήνυμα του που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του υπουργείου στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram.
 
Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν την Κυριακή δεκάδες διαδηλωτές και χρησιμοποιήσαν αντλίες νερού και γκλομπς εναντίον του πλήθους που ζητούσε την διεξαγωγή νέων προεδρικών εκλογών.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33