search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:48
MENU CLOSE

Νέο Ηράκλειο: Η κακοκαιρία έριξε δέντρα στη γραμμή ΗΣΑΠ, κατέστρεψε οχήματα, ξήλωσε ρολά και στέγαστρα (Photos/Videos)

13.10.2020 06:14
Νέο Ηράκλειο: Η κακοκαιρία έριξε δέντρα στη γραμμή ΗΣΑΠ, κατέστρεψε οχήματα, ξήλωσε ρολά και στέγαστρα (Photos/Videos)    - Media

 

Σοβαρές καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία που πέρασε από την Αττική τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης και όπως όλα δείχνουν χρύπησε με ιδιαίτερη σφοδρότητα την περιοχή του Νέου Ηρακλείου Αττικής.

Πρόκειται για έναν δήμο που φημίζεται για πολλά πεύκα και γενικώς δέντρα στους δρόμους και τις πλατείες του και που πολλά από αυτά έπεσαν “θύματα” της σφοδρής κατιαιγίδας που συνοδευόταν με θυελλώδεις ανέμους, με αποτέλεσμα πολλοί κορμοί να ξεριζωθούν και πολλά κλαδιά να σπάσουν, καταπλακώνοντας οχήματα, και καταστρέφοντας ακόμα και γήπεδα μπάσκετ. Από την μανία των ανέμων ξηλώθηκαν ακόμα και ρολά, ενώ στέγαστρα βρέθηκαν πάνω σε οχήματα και στο οδόστρωμα. 

«Τρίτη και 13 και μας βρήκε μία πολύ δύσκολη ημέρα», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος. «Έχουν πέσει πάνω από 150 δέντρα και έχουν σπάσει κολώνες της ΔΕΗ, ακόμη και τσιμεντένιες, από τον πολύ ισχυρό άνεμο. Γι’ αυτό δεν υπάρχει ρεύμα σε κάποιες περιοχές, ενώ έχουμε πολλές ζημιές σε σπίτια και κυρίως σε στέγες που έχουν ξεριζωθεί. Αυτήν τη στιγμή, πρώτο μέλημά μας είναι το οδικό δίκτυο, να ανοίξουν οι δρόμοι γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τα συνεργεία μας δουλεύουν πυρετωδώς και σιγά σιγά προχωράμε σε πλήρη καταγραφή των ζημιών», πρόσθεσε.

 

Ο δήμος Ηρακλείου θα ζητήσει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Ήδη η Πολιτική Προστασία και η Περιφέρεια έχουν σπεύσει για βοήθεια με ανθρώπινο δυναμικό και θα ζητήσω βοήθεια και από τους όμορους δήμους», τόνισε ο κ. Μπάμπαλος, ενώ ερωτηθείς για τα σχολεία απάντησε: «Όλα τα σχολικά συγκροτήματα λειτουργούν κανονικά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

 

Δέντρα έπεσαν ακόμα και στις ράγες της γραμμής 1 του ΗΣΑΠ, με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια στο συγκεκριμένο σημείο.

Αυτή την ώρα οι συρμοί που ξεκινάνε από την Κηφισιά με προορισμό τον Πειραιά σταματούν στην Ειρήνη και οι συρμοί που έρχονται από τον Πειραιά σταματούν στη Νέα Ιωνία. Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να απομακρύνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τον κορμό και να ομαλοποιηθουν και πάλι τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ. 

isap

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:48