search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:06
MENU CLOSE

Σούζαν Ίτον: Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου (Video/Photos)

13.10.2020 06:39
Σούζαν Ίτον: Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου (Video/Photos) - Media

 

Ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης, στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο Ρέθυμνο η δίκη για την δολοφονία της Σούζαν Ίτον.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι έντονα, με σωματική έρευνα όλων πριν μπουν στη δικαστική αίθουσα.

Το «παρών» στο δικαστήριο έχουν δώσει στενά συγγενικά πρόσωπα του κατηγορούμενου, Γιάννη Παρασκάκη.

Σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, η συνήγορος της οικογένειας Ίτον, Βάσω Πανταζή, μίλησε για εξωπραγματική και ακραία δολοφονία.

Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στη δίκη που αρχίζει σήμερα, Τρίτη, στο Ρέθυμνο για το έγκλημα που προκάλεσε αίσθηση για την αγριότητά του όχι μόνο την Κρήτη αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

O Γιάννης Παρασκάκης μεταφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τις φυλακές της Τρίπολης όπου κρατείται στο μεταγωγών στην Αθήνα και από εκεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, προκειμένου να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου για την άγρια δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον.

Το σίγουρο είναι πως η δίκη, στην οποία θα παραστεί η αδελφή της Σούζαν Ίτον, αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ξένων μέσων ενημέρωσης.

Ήδη βρίσκεται στα Χανιά η ανταποκρίτρια της Bild στην Ελλάδα Λιάνα Σπυροπούλου, η οποία μιλώντας στο zarpanews.gr τόνισε πως η γερμανική εφημερίδα θα καλύψει τη δίκη με δύο απεσταλμένους και έναν οπερατέρ, την ίδια και Γερμανό συνάδελφο της από τη Δρέσδη.

«Το ενδιαφέρον της Bild για τη δίκη είναι μεγάλο. Ήδη βρίσκομαι στα Χανιά για ρεπορτάζ. Η Σούζαν Ίτον ήταν πολύ γνωστή για το επιστημονικό της έργο τόσο στη Δρέσδη όπου ήταν καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο, οπότε υπάρχει Γερμανική εμπλοκή, όσο και διεθνώς. Επίσης βρισκόμαστε εδώ καθώς πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως ειδεχθές έγκλημα για τα ελληνικά δεδομένα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:05