search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:49
MENU CLOSE

Νέος σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας ο Θάνος Ντόκος – Η δήλωσή του για συνεκμετάλλευση που είχε προκαλέσει

13.10.2020 07:36
Νέος σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας ο Θάνος Ντόκος - Η δήλωσή του για συνεκμετάλλευση που είχε προκαλέσει - Media

 

Καθήκοντα συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού αναλαμβάνει, με απόφαση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Θάνος Ντόκος, αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας από τον Οκτώβριο του 2019.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, άμεση προτεραιότητα του κ. Ντόκου και του γραφείου Εθνικής Ασφάλειας είναι η ολοκλήρωση της στρατηγικής εθνικής ασφάλειας και της θεσμοθέτησης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Τον Φεβρουάριο του 2020 ο Θάνος Ντόκος είχε μιλήσει για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο μιλώντας στην κυπριακή εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» με την ιδιότητα του αναπληρωτή συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού τότε. 

«Εφόσον ανακαλυφθούν σημαντικά κοιτάσματα στο Αιγαίο ή (το πιο πιθανόν) στην Ανατολική Μεσόγειο, εφόσον το κοίτασμα εκτείνεται στις θαλάσσιες ζώνες και των δύο χωρών (περίπτωση Κατάρ-Ιράν), εφόσον η ποσότητα, η τιμή και οι τάσεις απομάκρυνσης από τα ορυκτά καύσιμα επιτρέψουν την εμπορική εκμετάλλευση του κοιτάσματος και, τέλος, εφόσον η Ελλάδα αποφασίσει ότι αυτό τη συμφέρει, τότε θα μπορούσε να διαπραγματευθεί μια συμφωνία συνεκμετάλλευσης με ποσοστά που θα καθοριστούν σύμφωνα με τα συμφωνημένα θαλάσσια σύνορα» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Γι’αυτήν την του τη δήλωση ο Θάνος Ντόκος έφτασε ένα βήμα πριν την παραίτηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:49