search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:56
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Πόντιος ολυμπιονίκης του τζούντο ο πρώτος Έλληνας που έκανε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V (Video/Photo)

13.10.2020 09:15
Κορωνοϊός-Ρωσία: Αποτελεσματικό κατά 91,4% και 100% για βαριά περιστατικά το Sputnik-V - Media

 

Ο Ολυμπιονίκης του τζούντο, Βαλέριος Ασλανίδης, είναι ο πρώτος Έλληνας που εμβολιάστηκε με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V στη Μόσχα.

Αν και ακόμη το εμβόλιο δεν είναι διαθέσιμο για το ευρύ κοινό, παρά μόνο για όσους προσφέρονται εθελοντικά, καθώς βρίσκεται στην τρίτη φάση δοκιμών, η οποία είναι και η πιο κρίσιμη.

Ανάμεσα λοιπόν στους 10.000 εθελοντές που έκαναν το εμβόλιο, βρίσκεται και ένας Ολυμπιονίκης του τζούντο, ο Βαλέριος Ασλανίδης, ο οποίος είναι ο πρώτος Έλληνας που εμβολιάστηκε με το ρωσικό εμβόλιο στη Μόσχα.

Ο Β. Ασλανίδης είναι σήμερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Ανάπας και ο πρώτος εθελοντής ελληνικής καταγωγής που δοκίμασε το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Στην κίνηση αυτή προέβη για συμβολικούς λόγους, καθώς σύμφωνα με το Open δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν το εμβόλιο για να βοηθήσουν το έργο των επιστημόνων.

Σημειώνεται πως το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κοροναϊού ενδέχεται να κυκλοφορήσει στην Ρωσία στα τέλη Οκτωβρίου αρχές Νοέμβριου, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24».

«Θεωρούμε ότι το εμβόλιο θα διατεθεί προς ευρεία χρήση στην Ρωσία στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου», δήλωσε ο Νμτίτριεφ, επισημαίνοντας ότι η παραγωγή του εμβολίου θα στοχέυει στο να καλύψει πρωτίστως την ζήτηση στην Ρωσία.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF), χρηματοδοτεί την ανάπτυξη του ρωσικού εμβολίου.

Πηγή: tanea.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:55