search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:07
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ανάρπαστα στα νοσοκομεία της ΕΕ τα ρομπότ που αποστειρώνουν χωρίς καμιά ανθρώπινη παρέμβαση (Photos/Video)

13.10.2020 09:27
Κορωνοϊός: Ανάρπαστα στα νοσοκομεία της ΕΕ τα ρομπότ που αποστειρώνουν χωρίς καμιά ανθρώπινη παρέμβαση (Photos/Video) - Media

 

Τα νοσοκομεία σε αρκετές χώρες της ΕΕ προβαίνουν τον τελευταίο καιρό σε μαζικές παραγγελίες ειδικών ρομπότ εκπομπής υπεριώδους ακτινοβολίας, ικανής να καθαρίζει χώρους από τον κορωνοϊό.

Μόνο στην Ισπανία σχεδόν 200 νοσοκομειακές μονάδες έχουν παραγγείλει τέτοια ρομπότ τα οποία διακρίνονται για την αποτελεσματικότητα 99,99% στον καθαρισμό κλειστών χώρων από κάθε επικίνδυνο μικροοργανισμό, περιλαμβανομένου και του SARS-CoV-2, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Pais.

Blue Ocean Robotics UVD Robots - OR Today

Συνολικά οι παραγγελίες από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 500.

Blue Ocean Robotics Sees Continued Growth as UVD Robot Fights Coronavirus,  HAIs - OR Today

Τα αποστειρωτικά ρομπότ συνδυάζουν δύο τεχνολογίες, τη ρομποτική και την υπεριώδη ακτινοβολία, και είναι εξαιρετικά χρήσιμα σε καιρούς πανδημίας, αφού καθαρίζουν αίθουσες από ιούς χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση.

Πρόκειται για την εφαρμογή που ανέπτυξε μια εταιρία από τη Δανία, η Blue Ocean Robotics, και έχει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τις Βρυξέλλες να ενθαρρύνουν ενεργά την αγορά και χρήση των αποστειρωτικών ρομπότ, ειδικά σε δομές υγείας.

Οι Βρυξέλλες θέλουν να διανεμηθούν τα πρώτα 50 ρομπότ τον Νοέμβριο και στη συνέχεια να μοιράζονται με τον ίδιο ρυθμό των 50 κάθε μήνα σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:07