search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:34
MENU CLOSE

«Ξέφυγε» ο Τσαβούσογλου: Τα «έβαλε» με τη Σουηδή ΥΠΕΞ για την κυπριακή ΑΟΖ

13.10.2020 12:26
«Ξέφυγε» ο Τσαβούσογλου: Τα «έβαλε» με τη Σουηδή ΥΠΕΞ για την κυπριακή ΑΟΖ - Media

 

Ακόμα ένα βήμα πιο μακριά από την Ευρώπη έκανε η Τουρκία, καθώς ο ΥΠΕΞ της χώρας, Νταβούτ Τσαβούσογλου, έχασε την ψυχραιμία του και επιτέθηκε φραστικά στη Σουηδή ομόλογό του, Αν Λίντε, η οποία βρίσκεται στην Τουρκία για επίσημες επαφές.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, όλα άρχισαν όταν, κατά τις κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών, η Αν Λίντε ζήτησε από την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματα της από τη Συρία και τόνισε ότι δεν πρέπει να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ, γεγονός που προκάλεσε την οργή Τσαβούσογλου.

Σε έντονο ύφος τη ρώτησε «γιατί το λέει αυτός και ποιος της έδωσε εντολή να το κάνει» και γιατί δε μιλάει για τους Τουρκοκύπριους στην Κύπρο και τους υδρογονάνθρακες, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι στηρίζει με τη στάση της το PKK. Μάλιστα, κατηγόρησε την Ε.Ε για μεροληψία ισχυριζόμενος ότι η Ελλάδα βυθίζει τις βάρκες των προσφύγων στο Αιγαίο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:34