search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:52
MENU CLOSE

Το Νέο Ηράκλειο μετράει πληγές: Τρεις τραυματίες, καταστροφές, έπεσε τοίχος στο κεφάλι 65χρονης (Photos/Videos)

13.10.2020 12:34
Το Νέο Ηράκλειο μετράει πληγές: Τρεις τραυματίες, καταστροφές, έπεσε τοίχος στο κεφάλι 65χρονης (Photos/Videos) - Media

 

Σοβαρές καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία που πέρασε από την Αττική τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης χτυπώντας με ιδιαίτερη σφοδρότητα την περιοχή του Νέου Ηρακλείου Αττικής.

Σοκαριστικές είναι επίσης οι εικόνες από το σπίτι μιας 65χρονης, της οποίας της ήρθε κυριολεκτικά ο τοίχος στο κεφάλι. 

Στο βίντεο και τις φωτογραφίες που ακολουθούν αποτυπώνεται το μέγεθος της καταστροφής.

Σύμφωνα με συγγενείς της που μίλησαν στο protothema.gr η γυναίκα βρισκόταν στην κουζίνα του διαμερίσματος όταν κάτι έπεσε στον τοίχο από έξω με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

Την γυναίκα, η οποία φέρει σοβαρά τραύματα χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της, παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την μετέφερε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και νοσηλεύεται.

Δείτε βίνεο και φωτογραφίες από το σπίτι στο οποίο τραυματίστηκε η 65χρονη

irakleio-diamerisma1

 

irakleio-diamerisma2

IMG_0609

 

IMG_0607

Ακόμα δύο τραυματίες

Εκτός από την 65χρονη από την κακοκαιρία τραυματίστηκαν ελαφριά και άλλα δύο άτομα τα οποία νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «ΚΑΤ».

Κάτοικοι της περιοχής περιγράφοντας τι έζησαν λίγο πριν τις 6 το πρωί λένε πως η κακοκαιρία πέρασε με μεγάλη μανια και έπεσαν δεκάδες δέντρα στην περιοχή.

Ο αέρας έσκισε τέντες, ξεκόλλησε ταμπέλες και άλλα αντικείμενα, σήκωσε ακόμα και κεραμίδια από σπίτια και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές, ενώ τα συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

Δέντρα έπεσαν ακόμα και στις ράγες της γραμμής 1 του ΗΣΑΠ, με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια στο συγκεκριμένο σημείο.

Ενδεικτική της κατάστασης στο Νέο Ηράκλειο η περιγραφή του δημάρχου της περιοχής, Νίκου Μπάμπαλου.

«Έχουν πέσει πάνω από 150 δέντρα και έχουν σπάσει κολώνες της ΔΕΗ, ακόμη και τσιμεντένιες, από τον πολύ ισχυρό άνεμο. Γι’ αυτό δεν υπάρχει ρεύμα σε κάποιες περιοχές, ενώ έχουμε πολλές ζημιές σε σπίτια και κυρίως σε στέγες που έχουν ξεριζωθεί. Αυτήν τη στιγμή, πρώτο μέλημά μας είναι το οδικό δίκτυο, να ανοίξουν οι δρόμοι γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τα συνεργεία μας δουλεύουν πυρετωδώς και σιγά σιγά προχωράμε σε πλήρη καταγραφή των ζημιών» είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Μπάμπαλος.

Από τις πτώσεις δέντρων διεκόπη η κυκλοφορία στην λεωφόρο Κύμης στο ρεύμα προς Μεταμόρφωση από το ύψος της Μαρίνου Αντύπα. Διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει και στην Μαρίνου Αντύπα από το ύψος της συμβολής με την οδό Φιλοθέης και στην οδό Ανατολής από το ύψος της οδού Ήρας.

Σε επιφυλακή μέχρι το απόγευμα η Πυροσβεστική

Από την Πυροσβεστική επισημαίνεται ότι τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν έως και το απόγευμα της Τρίτης, γι’ αυτό παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων.

Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες που πιθανόν θα προκύψουν, στις περιοχές όπου αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, το πυροσβεστικό προσωπικό έχει τεθεί από χθες σε αυξημένη ετοιμότητα.

Στην ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος τονίζεται ότι -σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας- έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων της αρμοδιότητάς τους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους, ενώ από την Πυροσβεστική παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:51