search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:32
MENU CLOSE

Ραγδαίες εξελίξεις στη δίκη της δολοφονίας της Σούζαν Ίτον: «Τη σκότωσα, αλλά δεν τη βίασα» λέει ο κατηγορούμενος

13.10.2020 12:50
Ραγδαίες εξελίξεις στη δίκη της δολοφονίας της Σούζαν Ίτον: «Τη σκότωσα, αλλά δεν τη βίασα» λέει ο κατηγορούμενος - Media
 
Την ενοχή του αποδέχθηκε στην απολογία του στη δίκη, ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της Σούζαν Ίτον, υποστήριξε όμως ότι δεν είχε καμία σεξουαλική επαφή μαζί της και ότι όλα όσα έγιναν, ήταν ατύχημα.
 
Σοκαριστικές περιγραφές
Ο 28χρονος Χανιώτης περιέγραψε χαρακτηριστικά: «Ήταν μια μέρα όπως όλες. Ήταν το πανηγύρι στο σπίτι μας και είχα πάει στον Ταυρωνίτη για να φτιάξω κάποια πράγματα και να μαζέψει ξύλα. Έκανα μια βόλτα για να περάσει η ώρα. Και είδα την Αμερικανίδα άλλα δεν έδωσα σημασία. Όταν περνούσα και ήταν δίπλα μου έπεσα πάνω της».
 
Και συνέχισε: «Αυτή μπήκε κάτω από το αμάξι κι εγώ προσπάθησα να την απεγκλωβίσω. Όταν το έκανα και την είδα δεν περίμενα ότι θα ζούσε. Δεν είχα κινητό για να πάρω την αστυνομία η τους γονείς μου. Δεν σκέφτηκα σωστά. Είχα θολώσει. Την πήρα και την έβαλα στο πορτ-μπαγκαζ. Την έβαλα εκεί γιατί δεν μπορούσα να τη βλέπω σαν εικόνα. Ήξερα ότι θα με έπιανε η αστυνομία αλλά δεν πήγα στη αστυνομία για να περάσω τις ημέρες με την οικογένεια μου».
 
«Δεν έχω έρθει σε σεξουαλική επαφή»
«Δεν σκεφτόμουν τις συνέπειες όσων έκανα αλλά ήταν αργά», πρόσθεσε. «Την πήγα στο καταφύγιο από την πάνω μεριά. Έβαλα κοντά το αυτοκίνητο στην τρύπα του αεραγωγού. Πήρα τον σφυγμό της και ήταν παγωμένη και κατάλαβα ότι έχει πεθάνει. Πήρα τον σφυγμό γιατί αν ήταν ζωντανή θα την πήγαινα σε γιατρό». 
 
Σε ερώτηση της έδρας για σεξουαλικές πράξεις που περιγράφει σε κατάθεση του, είπε ότι μετά από πίεση που δέχθηκε, αναγκάστηκε να πει πράγματα που δεν ισχύουν. «Δεν έχω έρθει σε σεξουαλική επαφή», υποστήριξε ο κατηγορούμενος.
 
Ισχυρισμοί περί μαύρης μαγείας
Περιέγραψε πως έβγαλε το θύμα από το πορτ-μπαγκαζ. «Μετά έμεινα λίγο στο σημείο για να συνειδητοποιήσω αυτό που έγινε. Βρέθηκα στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Κάποιοι το βλέπουν σαν προμελετημένο έγκλημα, αλλά δεν ήταν έτσι. Ήθελε να περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου και τη χτύπησα», είπε ο κατηγορούμενος.
 
Είπε ακόμα ότι μετά, έπλυνε το αυτοκίνητο και το καθάρισε με χλωρίνη, το ξαναεπλυνε γιατί ένιωθε την μυρωδιά της και άκουγε τους θορύβους που έκανε η άτυχη γυναίκα όσο ήταν στο πορτ-μπαγκαζ. «Τις ημέρες μετά προσπαθούσα να ξεχαστώ και να τις περάσω με την οικογένεια μου», ολοκλήρωσε ο κατηγορούμενος, προσθέτοντας ότι ασχολείται με τη μαύρη μαγεία και τη σολομωνική.
 
«Έλεγα ναι σε όλα»
Οι δικαστές, από την πλευρά τους, επέμειναν στην ερώτηση για το αν υπήρξε βιασμός, με τον κατηγορούμενο να υποστηρίζει ότι πιέστηκε να πει για τον βιασμό και ότι δέχθηκε απειλές. «Άρχισα να λέω ναι σε ό,τι μου έλεγαν», είπε.
 
Νωρίτερα, η δίκη παραλίγο να οδηγηθεί σε διακοπή, έπειτα από αίτημα που είχε καταθέσει η υπεράσπιση, να καταθέσουν αυτοπροσώπως στο δικαστήριο οι εμπειρογνώμονες για να δεχτούν ερωτήσεις σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση του κατηγορούμενου. Το δικαστήριο αποσύρθηκε και αποφάνθηκε αρνητικά, ρίχνοντας στο κενό την προσπάθεια της υπεράσπισης. Η υπεράσπιση είχε καταβάλει έντονες προσπάθειες να στηρίξει το επιχείρημα του μειωμένου καταλογισμού.
 
Είχε καλέσει ψυχολόγο από τον Δήμο Αιγάλεω η οποία είχε υποστηρίξει ψυχολογικά την μητέρα του κατηγορούμενου. Η μητέρα, σύμφωνα με την ψυχολόγο, ανέφερε ότι είχε τρεις τηλεφωνικές συνομιλίες με τον φερόμενο ως δράστη, ότι μια εβδομάδα πριν το συμβάν, είχε κλειστεί στον εαυτό του και είχε διαφορετική συμπεριφορά.
 
Νωρίτερα, είχε αναγνωστεί πραγματογνωμοσύνη που ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν σε διατάραξη πνευματικής λειτουργίας όταν διέπραττε το αδίκημα.
 
Καταιγιστικοί οι μάρτυρες
Συγκίνηση είχε προκαλέσει η κατάθεση της αδελφής της Σούζαν Ίτον, Τζούλια, ενώ οι δύο μάρτυρες που βρήκαν τη σορό της Βρετανίδας είπαν στο δικαστήριο πως ήταν «σαν να είχε πέσει από ύψος επτά μέτρων πάνω σε βράχια», ενώ τόνισαν ότι εντόπισαν τη σορό εξαιτίας της χαρακτηριστικής μυρωδιάς.
 
Επίσης, αξιωματικός της Ασφάλειας Χανίων είχε περιγράψει ότι ο δράστης, μετά την ομολογία του, είχε πει ότι δοκίμασε και άλλες φορές να πράξει κάτι ανάλογο, χωρίς όμως να τα έχει καταφέρει. Ερευνήθηκε η αναφορά του από τις αρχές και διαπιστώθηκε ότι υπήρχε σχετική καταγγελία στο Α.Τ. Πλατανιά.
 
Πηγή: zarpanews.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:29