search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:20
MENU CLOSE

Τσελίκ: Έτοιμοι να απαντήσουμε και στο πεδίο της μάχης

13.10.2020 16:50
«Βγάζει γλώσσα» ο Τσελίκ: Η Ευρώπη μας έχει ανάγκη - Media

 

Σε ακόμη μια προκλητική δήλωση για την παράνομη επανέναρξη των ερευνών του Oruc Reis ανοιχτά του Καστελλόριζου προχώρησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τσελίκ σχολίασε την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο σε συνέντευξη Τύπου και αμφισβήτησε για άλλη μια φορά τη Συμφωνία της Σεβίλλης.

Σύμφωνα με το CNN Turk, ανέφερε: «Φαίνεται ότι όλες οι δηλώσεις διαφόρων χωρών μετά την επανέναρξη των επιχειρήσεων του Oruc Reis γράφτηκαν από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί με εκφοβισμούς και επιβολές. Εάν εναντιωνόμαστε σε μια δύναμη που δεν εκτιμά τις διπλωματικές προσπάθειες και με συνεχείς απειλές προσπαθεί να παραβιάσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, τότε είμαστε έτοιμοι να της απαντήσουμε τόσο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όσο και στο πεδίο [της μάχης]».

Για το άνοιγμα των Βαρωσίων, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ σχολίασε ότι δεν υπάρχει άδικη μεταχείριση. «Υποστηρίζουμε την ΤΔΒΚ, πήραν τη σωστή απόφαση. Αυτή η περιοχή ανήκει στους Τουρκοκύπριους. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επέμβει».

Δένδιας: Όχι σε διερευνητικές με Τουρκία, όσο το Oruc Reis πλέει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Διερευνητικές επαφές δεν μπορούν να υπάρξουν όσο το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Όρουτς Ρέις βρίσκεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Καναδό ομόλογό του Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπανί (Francois-Philippe Champagne), ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

«Μετά τη χθεσινή νέα παράνομη Navtex που εξέδωσε για έρευνες μόλις 6,5 μίλια από τις ακτές μας, η ηγεσία της Τουρκίας απέδειξε ότι δεν είναι ένας αξιόπιστος συνομιλητής. Αντί για διάλογο, αντί για τις διερευνητικές επαφές για τις οποίες είχαν δεσμευτεί να προτείνουν ημερομηνία, επέλεξαν πάλι την κλιμάκωση. Την ευθεία απειλή κατά της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Διαβάστε επίσης: Γιατί το Ορούτς Ρέις πάει στο Καστελόριζο;

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:20