search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:57
MENU CLOSE

Αφγανιστάν: Σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων στη Χελμάντ – Τουλάχιστον 15 νεκροί

14.10.2020 06:14
Ελικόπτερο που μετέφερε καρδιά για μεταμόσχευση «έπεσε» στην ταράτσα νοσοκομείου - Αίσιο τέλος στην «γέφυρα» ζωής (Video/Photos) - Media

 

Τουλάχιστον 15 στρατιωτικοί εκφράζονται φόβοι ότι σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα του αφγανικού στρατού συγκρούστηκαν εν πτήσει στην επαρχία Χελμάντ (νότιο Αφγανιστάν) το βράδυ χθες Τρίτη, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Tolo News.

Κατά το δίκτυο, το συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή Νάουα ι Μπαρακζάι, νοτιοδυτικά της Λασκάρ Γκα, πρωτεύουσας της επαρχίας.

Τις τελευταίες ημέρες μαίνονται μάχες στη Χελμάντ, όπου εκατοντάδες μέλη των Ταλιμπάν, πολλά από τα οποία προωθήθηκαν από γειτονικές επαρχίες, εξαπέλυσαν έφοδο για να καταλάβουν τη Λασκάρ Γκα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις των ένοπλων δυνάμεων για την ανάκτηση περιοχών από όπου είχαν υποχωρήσει.

Την 24η Σεπτεμβρίου, επιθετικό ελικόπτερο της αφγανικής πολεμικής αεροπορίας συνετρίβη εξαιτίας τεχνικού προβλήματος στη βόρεια επαρχία Μπαγλάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο χειριστές του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:57