search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:41
MENU CLOSE

Nikon: Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό της εταιρίας (Photos)

14.10.2020 08:32
Nikon: Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό της εταιρίας (Photos)  - Media

 

Τι σχέση έχει η απίστευτα κοντινή εικόνα ενός φθορίζοντος σκελετού από ζέβρα, ενός αξιολάτρευτου εμβρυϊκόυ χαμαιλέοντα και το μάτι ενός σκώρου; Είναι οι φωτογραφίες που επιλέχτηκαν ως φιναλίστ στον διαγωνισμό φωτομικρογραφίας «Μικρός Κόσμος» της Nikon.

Ο ετήσιος διαγωνισμός μικρογραφίας της ιαπωνικής εταιρείας – για εικόνες μικροσκοπικών θεμάτων που έχουν ληφθεί από ένα μικροσκόπιο – έχει παρουσιάσει την πανέμορφη πανίδα και πανίδα στον κόσμο με μια λεπτομέρεια που δεν είναι ορατή με γυμνό μάτι.

Ως μικροφωτογραφία εννοούμε τη φωτογράφιση θεμάτων (αντικειμένων) που δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι ή δεν είναι αρκετά ευκρινή και επομένως η φωτογράφισή τους απαιτεί κάποιας μορφής μεγεθυντική συσκευή, δηλαδή ένα μεγεθυντικό φακό, ένα μικροσκόπιο κλπ.

Σχεδόν όλες οι σύγχρονες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές έχουν την ικανότητα να φωτογραφίζουν από πολύ κοντά, ενώ όταν αυτό συνδυάζεται και με υψηλή ανάλυση το αποτέλεσμα είναι πολλές φορές εφάμιλλο με αυτό από ένα στερεοσκόπιο, στις χαμηλές τουλάχιστον μεγεθύνσεις.

Ο διεθνής διαγωνισμός Small World (Μικρόκοσμος) της Nikon ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1975 ως μέσο αναγνώρισης και επικρότησης των προσπαθειών των ανθρώπων που ασχολούνται με τη φωτογραφία μέσω μικροσκοπίου.

O διαγωνισμός αυτός έχει γίνει ένας εξαιρετικός τρόπος προβολής μικροφωτογραφιών από μια ευρεία γκάμα επιστημονικών κλάδων. Μια φωτομικρογραφία είναι ένα τεχνικό έγγραφο που μπορεί να έχει μεγάλη σημασία για την επιστήμη ή τη βιομηχανία.

Μια καλή φωτομικρογραφία είναι επίσης μια εικόνα της οποίας η δομή, το χρώμα, η σύνθεση και το περιεχόμενο είναι αντικείμενο ομορφιάς, ανοιχτό σε διάφορα επίπεδα κατανόησης και εκτίμησης.

Μεταξύ των νικητών υπάρχουν τόσο επαγγελματίες όσο και χομπίστες.

Ας θαυμάσουμε μερικές απο τις εικόνες που βραβεύτηκαν:

Η εξελιξη ενός έμβρου ψαριου

 

Σκαθάρι σε φυτό

 

Ο σεκελετός ψαριου του γλυκού νερού

 

Σκώρος. Εντυπωσιάζει το μάτι του

 

Η κάτω όψη σκαθαριου

 

Ανθρώπινη τρίχα 

 

Σαλιγκάρι θάλασσας. Εντυπωσιάζει η γλώσσα του 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:40