search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:15
MENU CLOSE

Ιωακειμίδης: Πώς προκαλεί αλλά δεν παρανομεί η Τουρκία νότια του Καστελόριζου

14.10.2020 09:16
Ιωακειμίδης: Πώς προκαλεί αλλά δεν παρανομεί η Τουρκία νότια του Καστελόριζου - Media

 

Τους λόγους που η κίνηση της Τουρκίας με το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis δε μπορεί να θεωρηθεί παράνομη εξηγεί με ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής ευρωπαϊκής ενοποίησης και πολιτικής Παναγιώτης Ιωακειμίδης. 

Όπως επισημαίνει ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και πρώην Σύμβουλος του Κώστα Σημίτη “Εάν το Uruts Reis φθάσει στα 6.5 μ απο το Καστελλόριζο αυτό συνιστά οπωσδήποτε πρόκληση. Αλλά προσοχή τυπικά δεν συνιστά παράνομη πράξη στο μέτρο μάλιστα που δεν διεξάγει έρευνα. Η Ελλάδα έχει ακόμη 6 μ χωρικά ύδατα.”.

Παράλληα ο κ. Ιωακειμίδης εξηγεί τι θα ισχύσει αν η Ελλάδα προχωρήσει και επέκταση των ναυτικών μιλίων. “Πέρα απ’ αυτά υπάρχουν τα διεθνή ύδατα όπου η ναυσιπλοΐα είναι εντελώς ελεύθερη. Δυνητικώς και όχι πραγματικώς η περιοχή των 6.5μ είναι ελληνική κυριαρχία. Εάν και όταν επεκτείνουμε στα 12μ. τότε θα έχουμε κυριαρχία. Εάν… Πως επομένως ζητούν ορισμένοι να σταματήσουν την είσοδο του σκάφους στη περιοχή. Με ποια νομικά επιχειρήματα εννοω όχι πολιτικά.”

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15